Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde Malatya Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş toplantıda ajansın 2022 yılı içerisinde İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezine verilecek mali destekler ile ilgili bilgi verdi.

Vali Baruş, “2021 yılında sayın cumhurbaşkanımız tarafından açılışı gerçekleştirilen bu merkezde gençlerimizin kişisel ve mesleki gelişimi amaçlı oluşturulan tematik atölyeler tematik eğitim ve konferans salonu, kütüphane ve ARGE merkezi bulunmaktadır. Bu toplantımızda 2022 yılı içerisinde ajansımızca mali destek programının bölge ihtiyaçları doğrultusunda şeklini içeriğinin belirlenmesi hususu ile bölgemizdeki yerel aktörlerin kurumsallaşma ve teknik kapasite artışının sağlanması amacıyla tasarlanan ve yerel aktörlerin kalkınmaya sağlayacak alanlarda etkinliklerini arttırmak üzere danışmanlık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesi hazırlanacak projelere destek sağlanması, ulusal ve uluslararası sertifika belgelerine katkı sağlanması programlarını ele alacağız” dedi.

Baruş, bölgeye yeni turizm destinasyonlarının kazandırılmasınındı toplantıda değerlendirileceğini söyledi.  

Vali Baruş, “Bölgemizin turizm ve tanıtım ile markalaşma faaliyetleri kapsamında bölgeye yeni turizm destinasyonlar kazandırılarak yapılacak olan tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayısının arttırılmasına katkı sağlayacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri arttırmak amacıyla kalkınma ajansımız tarafından uygulanacak olan “Fırat Turu Programı” kapsamında yapılacak çalışmalarında toplantımızda değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.