Eski Sebze Hali arsasına yapılması planlanan FORUM Elazığ yapım çalışmaları, 2015 yılında başlamıştı.

Multi Gayri Menkul’de olan projeye Atlas Yatırım planlama ile Ahlakçı Grup tarafından çalışmalar başlamış ve hafriyat kaldırma çalışmaları yapılmıştı.

Metrelerce yerin altına inilmiş ve hafriyat uzun süren bir çalışmanın ardından kaldırılmıştı, ancak uzun bir süredir Alışveriş merkezinin yapılacağı alanda bir çalışma yapılmıyordu.

O tarihte durumlar böyleydi. Bir başlayan bir duran çalışmaların ardından haberlerin ardından Şubat 2017 tarihinde Ahlatçı Gurup Proje Müdürü Ayhan Kocabaş açıklama yapmış ve Forum Elazığ Alışveriş Merkezini Elazığ’a mutlaka kazandıracaklarını söylemişti. 

Ardından yeni bir açıklama gelmiş ve Forum Elazığ’ın yapımının iptal edildiği, arsanın satışa çıkarıldığı söylenmişti.

Adeta yılan hikayesine dönen Forum Elazığ ile ilgili en taze en yeni bilgiler proje sahibi firmanın Hukuk Müşaviri ve Konya Elazığlılar Derneği Başkanı Ali Kil’den geldi.

"HAFTAYA BU PROJEYE ADIM ATILMIŞ OLUYOR, BELEDİYEDEN GEREKLİ İZİNLER ALINDI"

Zülfü Bal’ın hazırlayıp sunduğu “Gün Başlıyor” programına katılan Kil: "Elazığ ismini sadece hava durumunda duymak istemiyoruz. Bir adli vaka da duymak istemiyoruz. Bu vefa duyduğumuz şehre ne yapabiliriz noktasında üniversite yıllarında tanıdığım Nusret Argün Bey var. İş adamı. Şehirle ilgili projeleri olan bir insan. O dönemde Elazığ bizi heyecanlandırdığı için. Sokağından geçtiğimiz sebze aldığımız hatıralarımızın olduğu bu sokağın çok daha anlamlı, çok daha prestijli bir yer olmasını arzu ediyorduk. Buranın alınması noktasında biz öncü olduk. Büyük bir proje olduğu için bir takım ortaklıklar söz konusu. Ancak inşallah haftaya bu projeye adım atılmış oluyor. Belediyeden de gerekli izinler, ruhsatlar alınmış oldu. Elazığ’ımızda yapılan bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Bu proje gerçekleştiği zaman yüzlerce insan istihdam edilmiş olacak. Burada çalışan kişiler Elazığlı olacak. Bizler de buna vesile olmaktan çok çok mutluluk duyuyoruz. Elazığ için inşallah çok kazandırıcı bir proje olacağını da düşünüyorum" dedi.

Kil, alanın projenin tamamlanmasıyla birlikte daha da değer kazanacağını söyleyerek, "İnsanların hatırasında yer alan o yer çok daha anlamlı değerli bir yer olacak. Hepimizin hatırasında taçlanmış bir proje olarak Elazığ da yer alacak" ifadelerini kullandı.