Fotoğraflarla “Tarım ve İnsan” Sergisi Görücüye Çıktı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar açılan sergide görücüye çıktı.

Fotoğraflarla “Tarım ve İnsan” Sergisi Görücüye Çıktı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bakanlık nezdinde düzenlediği 11.Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren fotoğraflar bir alışveriş merkezinde sergilenmeye başladı.

2009 yılından beri devam eden ve bu yılda 11. si düzenlenen "Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması" Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, Denizbank Çalışanları ve bu yılın konusu "Su" olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Yarışmaya bin 802 katılımcı 7 bin 292 eserle katıldı, 18 eser ödül alırken 120 eser de katalog ve sergilenmek üzere seçildi.

Seçilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına Vali Yardımcısı Abdulkerim Abbasoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, müdürlük yetkilileri katıldı.

ABBASOĞLU: SIKINTILI SÜREÇ GEÇİRİYORUZ

Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, serginin amacının çiftçilerin yaşadığı zorlukların anlatılması olduğunu ifade ederek, “Serginin bu yıl konusu, su. Bu konuda sıkıntılı süreç geçiriyoruz. İnsanlarımıza da suyun kıymetini bir şekilde anlatmak için su temalı çalışma yapıldı. İnşallah bu konuda farkındalık oluşmuş olur” dedi.

KARAHAN: TÜRKİYE'NİN 81 İLİNDE SERGİYE AÇILDI

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan, yarışmanın 11 yıldır devam ettiğini kaydederek, “Buna 1800 civarında kişi katıldı. Bunların içinde 120 eser sergilenmeye değer görüldü. 15 eser de ödüle layık görüldü. Sergiye layık görülen 120 eser, Türkiye'nin 81 ilinde sergiye açıldı. Bugün de Elazığ'da sergimizin açılışını yaptık” açıklamalarında bulundu.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan ve İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet de, fotoğraf sergisinin önemli bir çalışma olduğunu vurguladılar.

Sergi, 26 Aralık 2020 tarihine kadar gezilebilecek

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137