Fransa'da aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaati temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "Şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye Türkiye’nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Elazığ’da da Türkiye Gençlik Vakfı tarafından protesto edilen bildiri ile ilgili basın açıklaması yapan TÜGVA Üniversite Başkanı Gündüzalp Abdullah Altunkaya, yüce kitabımız olan “Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan bu saldırıya asla sessiz kalamayız” dedi.

“BİR AYET DAHİ EKLEYİP, ÇIKARTAMAYACAKLAR”

Altunkaya sözlerine şöyle devam etti: “Yakın zamanda gerçekleşen bu vahim olaya karşılık tüm İslam alemini harekete geçmeye davet ediyoruz. Yüce İslam dinimizin kutsal rehberi olan Kur’an-ı Kerim’imize yapılan bu saldırıya ve gelecekte yapılması muhtemel saldırılara asla sessiz kalamayız. Allah-u Teala’nın Enam Suresi 115. Ayetinde “Rabbinin sözünü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini değiştirebilecek hiçbir şey, hiçbir kuvvet yoktur” diye belirterek dinimizin kutsal kitabına yapılan bu saldırıya karşılık veriyoruz. İstedikleri kadar toplansınlar, istedikleri kadar çabalasınlar, her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin kurduğu kutsal kitabımızı asla değiştiremeyecekler, bozamayacaklar. Bir ayet dahi ekleyip, çıkartamayacaklar. Çünkü onu koruyan o sözleri bizzat kendisi söylemiştir. İslam dinimizin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i değiştirmeye çalışan kim olursa olsun biz Türk gençliği olarak buna asla izin vermeyeceğiz.”