Fırat Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Burçin Kavak tarafından doğum sonrası kanama ile ilgili kurs verildi.

Düzenlenen kursa F.Ü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Kırkıl, F.Ü Tıp Fakültesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyeleri ve asistanları ile birlikte çok sayıda Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencileri katıldı.

KAVAK: TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Burçin Kavak, gerçekleştirilen kursta sunum yapan hocalara teşekkür ettiğini, katılımcı hocaların girişimleri ve klinikteki işbirliği sayesinde bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. KAVAK, özellikle pandemiden dolayı toplantıların sık yapılamadığını fakat güzel bir başlangıç yaptıklarını, katılımcıların bu toplantıdan fayda gördüğünü, kendilerinde son bilgileri gözden geçirme fırsatı bulduklarını, uygun zamanlarda yine toplantılar yapacaklarını genel isteğinde bu yönde olduğunu kendilerinin de bilgileri birikimleri ve vakit doğrultusunda böyle toplantıları yapacaklarını dile getirdi.

YÜKSEKOL: EĞİTİMLERİ DAHA KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE HOCALARIMIZLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Doğan Yüksekokul, öğrencilere yaptığı sunumda, ”Postpartum (doğum sonu kanamalar) kanamaların anne ölümlerinde ciddi risk oluşturmaya devam ettiğini, buradaki amaçlarının öğrencilerin eğitimine katkı sunmak, hemşire ve hekim arkadaşların klinik süreçlerine destek olacak bilgileri paylaşmak, bilgilerini güncellemek olduğunu, bu anlamda çok faydalı bir kurs olduğunu, bu kursların devamının geleceğini ve bir sonraki eğitimlerinin daha kapsamlı bir şekilde hocalarımızla gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı

KOÇ: AMACIMIZ ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEMEK

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi Özlem KOÇ da, “Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fırat Üniversitesi Tıp fakültesi işbirliği ile Postpartum kanama (doğum sonu kanama) kursunu düzenlediklerini amaçlarının anne ölümleri ile ilgili toplumun ve sağlık kesiminde hizmet veren personellerin farkındalığını arttırmak olduğunu, dünya üzerinde anne ölümlerinin birinci nedeninin postpartum (vajinal kanamalar) olduğunu, bu kanamaların yüzde doksan beşinin önlenebilir sebeplerden meydana geldiğini amaçlarının anne ölümlerini önlemek” olduğunu dile getirdi.