Mardin’de yaya geçidinden yolun karşısına geçtikleri sırada hafif ticari aracın çarpmasıyla öğretmenler 27 yaşındaki Büşra Yıldız ve 28 yaşındaki Suzan Basın'ın yaşamlarını yitirdiği kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Nusaybin ilçesinde meydana geldi. Oğuzhan İlkokulu'nda görevli öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'a, Mardin Yolu Caddesi'nde yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalıştıkları sırada hafif ticari araç çarptı.

Çarpmanın etkisiyle Yıldız ve Basın, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Yaralı Büşra Yıldız ile Suzan Basın, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Acil serviste tedaviye alınan öğretmenler Büşra Yıldız ile Suzan Basın, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak, yaşamlarını yitirdi.

Öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'ın öldüğü kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Yıldız ve Basın, yaya şeridinden yolunu karşına geçmeye çalıştıkları sırada hızlı gelen hafif ticari aracın çarptığı anlar yer aldı.

SÜRÜCÜ YAKALANDI

Öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'ın öldüğü kazanın ardından olay yeri ve sürücünün gidiş güzergahındaki kameraları inceleyen Mardin Emniyet Müdürlüğü Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aracı kullanan kişinin 25 yaşındaki Mehmet D. olduğunu belirledi. Bu kapsamda harekete geçen ekipler, düzenledikleri operasyonla Mehmet D.'e, gözaltına aldı. Şüphelinin Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu sürüyor.

BAKAN SELÇUK'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Büşra Yıldız ve Suzan Basın öğretmenler için sosyal medya hesabında başsağlığı mesajı yayınladı. Sürecin takipçisi olacağını aktaran Bakan Selçuk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Suzan Basın ve Büşra Yıldız öğretmenlerimizi Mardin Nusaybin'de trafik terörüne kurban verdik. İki genç öğretmen, binlerce öğrencinin öğretmeni. Duygularımı anlatamam. Ailelerine sabır diliyorum. Sürecin yakın takipçisi olacağım. Mekanları cennet, başımız sağ olsun.

Sınıf Öğretmenleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fırat Üniversitesi’nden mezun olan öğretmenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Prof. Dr. Mehmet Turan, “Dün gece Mardin'de elim trafik kazasında vefat eden Fırat Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunu Büşra Yıldız ile Suzan Basın öğretmenlerime Allah’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Öte yandan Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

SUZAN ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada yaşamını yitiren öğretmenlerden Suzan Basın'ın cenazesi Mardin Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Nusaybin'e gönderildi. Hacılar Mezarlığı'na getirilen Suzan Basın, ailesi, meslektaşları ve çok sayıda kişinin katımıyla gözyaşlarıyla toprağa verildi. Büşra Yıldız'ın cenazesinin ise memleketi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Video: