FÜ Öğrencilerinin Hazırladığı 6 Proje TÜBİTAK 2242 Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

FÜ Öğrencilerinin Hazırladığı 6 Proje TÜBİTAK 2242 Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Yapılan bölge değerlendirmeleri sonucunda her bölgede 30 birincilik (finalist) ve her alanda bir ikincilik ile bir üçüncülük ödülü sahibini buldu.

Final yarışmasına 9 alanda toplam 120 proje katılmaya hak kazandı. Fırat Üniversitesi Öğrencileri tarafından hazırlanan 6 proje bölge birincisi oldu.

Final değerlendirmeleri çevrimiçi olarak yapılacak olup, ödül alan projeler TEKNOFEST kapsamında Gaziantep’te sergiye davet edilecek.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, finale kalma başarısı gösteren öğrencileri ve danışmanlarını tebrik ederek, özellikle mühendislik alanında proje tabanlı çalışmalara üniversite desteklerinde öncelik vereceklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Helal olsun
Helal olsun - 4 yıl Önce

Daha ne çocuğlarınızı ankaralara istanbullara gönderiyniz bakın hepsini geçmişler birinci olmuşlar helal olsun çocuklara hocalarına

A.YILMAZ
A.YILMAZ - 4 yıl Önce

Arkadaslari Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Böyle projelerde firat üniversitesinin adını duymak gurur verici..

SIRADAKİ HABER

banner137