F.Ü Öğretim Üyesi Ercan Aksoy Elazığ’da meydana gelen depremi Avrupa  kaynaklı bir internet sitesi depremin büyüklüğünü 6.4 olarak açıklamasını değerlendirdi.

Elazığ’da meydana gelen 5.3’lük  depremin ardından açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi  Jeoloji Mühendisi Ercan Aksoy meydana gelen depremi Kandilli 5.6, AFAD 5.3,  Avrupa’da ise 6.4 olarak açıklandı. Bu durumun neden kaynaklandığını   Kanal Fırat Canlı yayınında açıkladı.

AKSOY: 5 DAKİKA İÇERİSİNDE VERİLEN DEĞERLERE ÇOK GÜVENMEMEK GEREKİR

  F.Ü Öğretim Üyesi Ercan Aksoy, “Avrupa’da istasyonların verdiği depremden 5 dakika sonraydı. Ve o anda 6,4 olarak ifade ettiler. Depremin yerini sağlıklı olarak belirlemek istiyorsak yapılacak şey şu; Bizim depremi kaydeden istasyonlarımız, depremin olduğu yere göre yönleri önemli yani nerelere yerleştirdik, sayıları ve uzaklıkları nasıl dolayısıyla 5dakika içerisinde verilen değerlere çok güvenmemek gerekir. Bizim kurumlarımız da dikkat ederseniz zaman zaman revize ediyorlar. Süre geçtikçe çünkü daha sağlıklı değerler verme imkanları oluyor. İlk anda ki büyüklük, derinlik gibi özellikleri otomatik çözümlerle veriyorlar. Daha sonra sağlıklı bir şekilde uzmanlar değerlendiriliyor” diye kaydetti.