FÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Oxford Test Of English Sınav Merkezi Oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, Oxford Üniversitesi tarafından, Oxford Test of English (OTE) olarak akredite edildi.

FÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Oxford Test Of English Sınav Merkezi Oldu

Fırat Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Oxford Üniversitesi tarafından, Oxford Test of English (OTE) olarak akredite edildi. Bu akreditasyon ile Fırat Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, 7’si üniversite olmak üzere Türkiye'deki 18 sınav merkezinden biri olma özelliğini kazandı.

OTE; bilgisayar uyarlamalı bir test olup sınava katılanların İngilizce dil becerilerini (okuma, yazma, konuşma, dinleme) ölçebilen ve CEFR A2, B1 ve B2 seviyelerine göre sonuçları değerlendiren bir sınav uygulamasıdır. Sınav sonuçları ömür boyu geçerlidir ve dünya çapında tanınmaktadır.

OTE, 25 ayrı ülkede 400’e yakın kurum tarafından tanınırlığı olan ve Oxford Üniversitesi tarafından sertifikalandırılan tek sınavdır. OTE, ayrıca 35.000’den fazla uluslararası öğrenciye, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarında eğitim için bir yol sağlayan üniversitelerden oluşan ve uluslararası yükseköğretim yeterlilik ve servis sağlayıcısı olan NCUK (Üniveriste Konsorsiyumu) tarafından tanınmaktadır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137