Fırat Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından, “Jinekolojik Endoskopi ve Sütür” kursu düzenlendi.

 REMZİ ATILGAN “ELAZIĞ’DA OLMALARI ÖZVERİNİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ”

Kursun ev sahipliğini üstelenen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Remzi Atılgan, kursun ilkini gerçekleştirdiklerini söyleyerek “ Jinekolojik endoskopi derneğinin gerek yurt içi gerek yurt dışında kadın hastalıkları ve doğum alanlarında kullanımının yaygınlaşması için büyük bir özveri çalıştığını hepimiz takdir ediyor ve takip ediyoruz. Yoğun çalışma temposu içeresinde değerli hocalarımız davetimizi kabul edip şuan burada Elazığ’da olmaları da bu özverinin en güzel göstergesidir. Bu bağlam da Fatih Şendağ ve Hikmet Hassa hocam olmak üzere tüm jinekolojik endoskopi derneğine teşekkür ediyorum” diye kaydetti.

 FATİHG ŞENDAĞ “BÖLGE ŞARTLARI ÖNEMLİ”

Jinekolojik Endoskopi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, tedavi sürecinde bölge koşullarının önemine vurgu yaparak “ Bölge şartlarına göre konuşmak lazım. Siz nasıl hangi şartlarda ameliyat yapıyorsunuz. Koşularınız nedir? Bunlar bizim için önemli oluyor. Sizin koşullarınızda da bunlara dikkat edilmeli. Yapılacak olan operasyonlar bunlar. Koşullarınız da eksiklikler var. Belki bunları geliştire bilir ve daha iyi hale getirebilirsiniz” şeklinde aktardı.

Jinekolojik Endoskopi Derneği Onursal Başkanı Hikmet Hassa, dönemsel tedavi yöntemlerine değinerek “ Ben bugün onursal başkan olarak size hitap eden biri olarak mutluyum. Bu Elazığ’a ikinci gelişim. İlk gelişim belki çoğu kişinin doğmadı senelerdi. O dönem de sağlık bakanlığı ile yürütülen bir proje bağlantısında geldim. Ben bu bağlam da 25 tane merkezin kurulmasında bire bir görev almış bir hocayım” dedi.