FÜ’de “TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama” Eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde “doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi ” düzenlendi.

FÜ’de “TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama” Eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237 Programı kapsamında “Doktora Öğrencilerine Yönelik TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” sosyal mesafe kuralları çerçevesinde Tıp Fakültesi Kongre Merkezi’nde başladı.

Proje hazırlama eğitiminin açılış programına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. Soner Özgen, Eğitmenler ve Doktora öğrencileri katıldı.

YILMAZ: 6 FARKLI ÜNİVERSİTEDEN 35 KİŞİNİN KATILDI

Proje eğitiminin açılış konuşmasını yapan Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, 3 gün sürecek olan Doktora Öğrencilerine Yönelik TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimine, 6 farklı üniversiteden 35 kişinin katıldığını belirterek, eğitimin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Programda bir konuşma yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ise, TÜBİTAK tarafından son yıllarda Üniversitelere ciddi anlamda kaynaklar aktarıldığını belirterek, bu kaynakların projelere dönüşerek ülkemize katma değer sağladığını söyledi.

GÖKTAŞ: BU ÜLKE İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMAKTADIR

TÜBİTAK’ın Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Bu proje eğitimleri ile birçok kazanımlarınız oluyor. Yapacağınız projelerin ülkemize ne tür katkısı olacak bunun belirlenmesi gerekiyor. Sonuçta TÜBİTAK’ın kaynakları ülkemizden toplanan vergilerle sağlanıyor. Son zamanlar da çok ciddi çalışmalar var. Hem akademisyenler hem de TÜBİTAK’ın kendi araştırmacıları bu ülke için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Türkiye son yıllarda uluslararası camiada söz sahibi olabiliyorsa aslında bu sizin gibi genç akademisyenlerin ve TÜBİTAK’ın başarısıdır” dedi.

Açılış programının sonunda, proje eğitmenleri olan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. H. Soner Altundoğan, Prof. Dr. H. Fehmi Öztop, Prof. Dr. Engin Şahna ve Doç. Dr. Erkan Turan Demirel’e teşekkür belgesi verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137