Ödüllere doymayan Kanal Fırat Televizyonu’na bir ödülde Türkiye’nin ilk ve tek Spikerler Platformu olan Kırmızı Türk Spikerler Platformu’ndan geldi.

Halka açık oylama ve seçici kurul tespitiyle 11 yıldır geleneksel olarak düzenlenen en iyiler töreni bu yıl Malatya'da yapıldı.

Malatya Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Altın Kayısı Ödülleri törenine; MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Oda Başkanları, iş, medya ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

“FURKAN DİLAVER İLE SON BASKI” TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Törende komşu şehir Malatya’dan Elazığ’a da ödül geldi. Yapılan değerlendirmeler ve oylamalar neticesinde Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Elazığ’da bir ilki gerçekleştirerek büyük beğeni toplayan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programı Türkiye’nin en iyi gece haber programı seçildi.

KAYA: EN İYİLERİ BELİRLEYİP ÖDÜLLENDİRİYORUZ

Ödül töreninin açılışında konuşan Kırmızı Türk Spikerler Platformu Başkanı Cengizhan Kaya, “12 yıl önce kurduğumuz Kırmızı Türk özellikle medya, spikerlik ve sunuculuk alanında benzeri olmayan bir platform olmuştur. 11 yıldır halka açık oylama ile en iyileri belirleyip seçili kurulumuzla değerlendirip ödüllendiriyoruz. Alanında en değerli ve en yaratıcı isimlerin desteklenmesi temel felsefesiyle ortaya çıkan en iyi ödüllerimizin temel felsefemize uygun örneklerin artmasını sağlayacağını umut ediyoruz. Kırmızı Türk’le yıllardır İstanbul, Ankara, İzmir’de etkinlikler yaptık. Bu kez Anadolu’nun en gözde şehirlerinden Malatya’da “Altın Kayısı Ödüllerini” gerçekleştiriyoruz. Hayatın farklı alanlarında özgün kategorilerle en iyileri ödüllendiriyoruz. Bugün burada Türkiye’nin farklı noktalarında spikerlik, sunuculuk ve medyaya dair yine önemli çalışmaların altını çizeceğiz. Yine yaşamımıza katkıda bulunanları en iyi örnekler daha da artsın diye ödüllendirmeye devam edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ GECE HABER PROGRAMI “FURKAN DİLAVER İLE SON BASKI”

Konuşmaların ardından ödül takdimine geçildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programına Türkiye’nin en iyi gece haber programı ödülü verildi. Ödülü almak için Kanal Fırat Haber Spikeri ve elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver sahneye davet edildi. Türkiye’nin en iyi gece haber programı ödülü Furkan Dilaver’e takdim edildi.

DİLAVER: BU GÜZEL ÖDÜLÜ ALMAK BİZLERE NASİP OLDU

Türkiye’nin en iyisi seçilen Furkan Dilaver ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yaptı. Dilaver konuşmasında; “Sizlere komşu şehir, aziz şehir Elazığ’dan selamlar getirdik. Malatya ile Elazığ bir elmanın iki yarısı gibi. Öncelikle böylesine güzel bir program düzenlediklerinden dolayı Cengizhan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz yıl bu tarihlerde Kanal Fırat Televizyonu “Türkiye’nin en iyi yerel televizyon kanalı” seçilmiş ve ödülünü de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan taktim etmişti. Bu yıl da bu güzel ödülü almak bizlere nasip oldu. Ben böylesine güzel bir ödülü aldığımızdan dolayı ve bu başarılara imza atmamızı sağladıklarından dolayı televizyonlarımız Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık Hanımefendi’ye, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık Bey’e ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DİLAVER: LÜTFEN ONLARI UNUTMAYALIM

Furkan Dilaver ödül gecesinde kadına şiddete de dikkat çekti. Dilaver, “Benim için oldukça anlamlı bir ödül. O nedenle bu ödülü Emine Bulut gibi kadına şiddet nedeniyle aramızdan yitip giden kadınlarımıza armağan ediyorum. Lütfen onları unutmayalım. Çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Furkan Dilaver’in bu sözleri salonda büyük alkış topladı.

DİLAVER: SON BASKI İLE ELAZIĞ’DA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ödül töreninin ardından da açıklamalarda bulunan Furkan Dilaver kendisine büyük destek veren tüm Elazığlılara teşekkür ederek, “Türkiye’nin en iyi gece programı ödülü Furkan Dilaver İle Son Baskı programına taktim edildi. Bizler çok teşekkür ediyoruz organizasyonu yapan tüm ilgililere. Son Baskı Elazığ’da bir marka olmuştu. Elazığ’da bir ilki gerçekleştirmiştik. Türkiye’nin en iyisini de böylelikle sağlamış olduk. Son Baskı programına kadar Elazığ’da saat 23:00’de başlayıp 01:00’e kadar devam eden bir canlı program yoktu. Bizler o açığı kapattık ve Elâzığ’da bir ilki gerçekleştirdik yaklaşık 3 yık önce. Gece haberlerimizle Elazığlı hemşehrilerimizle buluştuk. Ve gördük ki gerçekten de yoğun bir şekilde izleniyoruz, takip ediliyoruz. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Ben bu ödülü almamızda, bu başarıda emeği geçen başta yönetim kurulu başkanımız Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendiye ve Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık beye ve Kanal Fırat ekibine çok teşekkür ediyorum. Ve ayrıca bu ödülü almamızı sağlayan ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm Elazığ kamuoyuna buradan Malatya’dan şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AKSARI DA ÖDÜL ALDI

Öte yandan gerçekleştirilen ödül töreninde; Türkiye’nin en iyi hafta içi sabah erkek haber spikeri ödülü ise Akit TV’de yayınlanan Gün Başlıyor programının sunucusu Elazığlı hemşehrimiz Serkan Aksarı’ya verildi.

VİDEO