Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Yeni Medya ve Genç İletişimciler” konulu konferans düzenlendi.

İletişim lisesi son sınıf öğrencisi Beray Nur Teneke’nin sunumuyla gerçekleşen konferansın konuğu Medya grubumuzun çalışanlarından internet sitemizin Haber Müdürü ve Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Son Baskı program sunucusu Furkan Dilaver oldu.

Mezun olduğu İletişim Lisesi’nde ki öğrencilerle buluşan Furkan Dilaver, geleceğin genç iletişimcileri ile tecrübelerini paylaştı.

Yoğun katılımın olduğu konferans büyük beğeni topladı.

DİLAVER: BEN BURAYA İSTEKLİ GELMİŞTİM

Kendi hayatından kesitler aktaran Dilaver, “Ben buraya istekli gelmiştim. İletişim Lisesi’nde okumaya çok hevesliydim. Lise tercihlerimiz yaparken birinci sıraya İletişim  Lisesi’ni yazmıştım, ardından Sağlık Meslek Lisesi, Meslek Liseleri falan yazıyordu. Ortaokul’da onaylamak için Müdür Yardımcımızın yanına gittim, ‘ne yazmışsın birinci sıraya İletişim Lisesi’ni, İletişim Lisesi’ni okuyup da ne yapacaksın’ tuttu yer değiştirdi. İletişim Lisesi’ni üçüncü sıraya koydu, birinci sıraya Sağlık Meslek Lisesi’ni falan koydu. Ben o zaman çok üzüldüm. O zaman itiraz da edemiyorsunuz Müdür Yardımcısı sonuçta. Ama sonuçlar açıklandı, İletişim Lisesi’ni kazandım. Taktir ilahi, olması gerekiyormuş” ifadelerini kullandı.

Dilaver, genç iletişimcilere önerilerde de bulundu.

İletişim lisesi öğrencilerinin sorularını da cevaplandıran Dilaver, mezun olduğu lisede konferans vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

HABER: SITKI TAŞEL

VİDEO: