15 Temmuz Darbe girişiminin ilk anından itibaren Elazığ’da dönemin İzzetpaşa meydanında Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları canlı yayınlar yapmıştı.

Daha ne olacağın belli olmadığı o anlarda demokrasi, milli irade ve seçilmiş Cumhurbaşkanından yana yayınlar yaparak Elazığlıları meydanlara davet edilmişti.  29 gün boyunca meydandan en uzun süreli canlı yayın yaparak Türkiye genelinde de bir ilke imza atılmıştı.

15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında da hazırlanan programda Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonlarına yer ayrıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki etkinlikler kapsamında “Gecenin Şahitleri” bölümünde Kanal Fırat – Kanal E Haber Spikeri ve www.elazigsonhaber.com internet haber sitesi Haber Müdürü Furkan Dilaver, o gece Elazığ’da neler yaşandığını anlattı…

“İLK MEYDANLARA ÇIKILAN ŞEHİRLERDEN OLDUK”

Dilaver, “Tabi darbe haberinin ilk anından itibaren Kanal Fırat ve Kanal E televizyonları olarak bizlerde 15 Temmuz Demokrasi meydanında dönemin İzzetpaşa Meydanında ilk andan itibaren canlı yayınlarımıza başladık. Tabi o zamanlar o anlarda darbe girişiminin sonucunun ne olacağı nasıl bir gelişme olacağı henüz daha belli değildi. Henüz daha Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara meydanlara çıkın açıklamasını yapmamıştı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım açıklama yapmamıştı. Ama büyük bir inisiyatif alarak Ak Parti Elazığ İl Başkanı Sayın Ramazan Gürgöze ve il teşkilatı vatandaşları demokrasiye milli iradeye seçilmiş Cumhurbaşkanına sahip çıkmak üzere Elazığlı vatandaşları meydanlara davet etti. Bu davet Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara’dan sonra Elazığlıların ilk meydanlara çıkmasını sağladı” dedi.

“TELEVİZYONLARIMIZ OLARAK TÜRKİYE GENELİNDE İLKE İMZA ATTIK”

İlk anlardan itibaren yayın yapmanın zorluğuna dikkat çeken Furkan Dilaver “O anlarda yayın yapmak oldukça güçtü oldukça zordu. Henüz daha darbe girişiminin ne olacağını bilemiyorduk. Tabi İstanbul’da Ankara’da ulusal televizyonlara baskınlar yapılıyordu. TRT’ye zaten baskın yapılmıştı. Doğan Medya Center’a baskın yapılmıştı. Burada bize yönelik herhangi bir girişim olacak mı olmayacak mı bunu bilemiyorduk. Ancak ilk andan itibaren Televizyonlarımız Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ın emir ve direktifleri genel yayın yönetmenimiz sayın Zeki Akbıyık’ın da yönlendirmeleriyle ilk andan itibaren demokrasi meydanında vatandaşları demokrasiye milli iradeye seçilmiş cumhurbaşkanına sahip çıkmaya davet ettik ve yayınlarımızı 28 gün boyunca aralıksız olarak sabah namazına kadar devam ettirdik. Bu noktada Türkiye’deki televizyonlar olarak en uzun süreli meydanlardan gerçekleştirilen canlı yayınlara ev sahipliği yaparak Türkiye’de de bir ilki gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN DÜŞÜNCESİ BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Furkan Dilaver, Ankara ve İstanbul’da vatandaşlarla Elazığ’la ilgili yapmış olduğu röportajları da anlattı. Ankara ve İstanbul’daki vatandaşların Elazığ’la ilgili düşünceleri meydanda büyük alkış topladı. Dilaver, “Tabi o gece vatandaşların sergilemiş oldukları tutumlar oldukça önemliydi. Şöyle ki bizler bir süre önce darbe girişiminden bir süre önce İstanbul ve Ankara’da meydanlarda Kızılay meydanında ve Taksim meydanında İstanbul ve Ankara’da yaşayan vatandaşlara Elazığ’ı sormuştuk. ‘Elazığ’ı nasıl bilirsiniz Elazığ’ın neyi meşhurdur’ diye. Bizler orada cevap olarak “Orciği meşhurdur, Harput kalesi vardır, Elazığspor’u vardır, ağın leblebisi vardır, üzümü meşhurdur’ diye cevaplar bekliyorduk. Ancak bu cevapların hiçbirini alamadık. Tabi bu bir dezavantajdı. Vatandaşların Elazığ’la ilgili ortak bir düşüncesi vardı. Elazığ’la ilgili ‘bizler Elazığlıları vatan sever insanlar olarak biliyoruz. Allah sizlerden razı olsun’ demişlerdi. Çok gurur duymuştuk” dedi.

VİDEO