Fırat Üniversitesi, geçtiğimiz aylarda İHA Ticari Pilot Eğitimi vermek üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi almıştı.

 “İLK EĞİTİM 1 AĞUSTOSTA BAŞLIYOR”

Belgenin alınmasının ardından Fırat Üniversitesi tarafından İHA eğitimi verilecek.  Geometrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Levent Taşçı, pilotluk yetki belgesi vermeye hak kazandıklarını ifade ederek, eğitimlerin bir ağustos tarihinde başlayacağını söyleyerek “ Son zamanlarda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru neticesinde 12 Nisan 2018 tarihinde bize İnsansız Hava Aracı Pilotluk Yetki Belgesi verildi. Biz artık eğitimlerimize Doğu ve Güneydoğu olarak ilk biz başlayacağız. Biz ilk eğitimize 1 Ağustosta başlıyoruz. Bu eğitimlere insansız hava aracı ile uğraşan hobi olsun veya ticari amaçlı kişilerin tamamı katılabilir ”ifadelerini kullandı.

“SERTİFİKA ALMAK ZORUNLU”

Prof. Dr. Taşçı, meraklılarının tümünün düzenlenecek olanların katılabileceğini söyleyerek “ Bu eğitimlere insansız hava aracı ile uğraşan hobi olsun veya ticari amaçlı kişilerin tamamı katılabilir. Sivil Kuruluşlar, Askeri Yetkililer ihtiyacı olan herkes katılabilir. Çünkü sertifika almak zorunlu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden iki tip yetki belgesi aldık. Pilotluk belgesi verebilmek için. Birincisi İHA – 0 DİĞERİ İSE İHA- 1. Bu bir ticari belge bunu almak zorunlu. Bu belge olamadan kentsel alanlar da bu insansız hava araçlarını uçurma yetkiniz yok ”diye kaydetti.

Fırat üniversitesi öğrencileri eğitimlerden % 50 indirimli olarak yararlanacak.