“ÖNCEDEN DAĞINIK BİR YAPI VARDI”

2015 yılında yapımı tamamlanan galericiler sitesine taşınan galericiler adına konuşan Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, bir alanda toplanmanın iyi olduğunu söyleyerek “ Yeni işletmeler için çok büyük bir artı oldu. Yeni işletmeler buradaki işletme portföyü olan firmalardan çok güzel yararlanabildiler. Önceden dağınık bir yapı vardı biliyorsunuz. Bir araç almak için bir gününüzü ayırıyordunuz. Araçları da istediğiniz gibi bulamıyordunuz. Teşhir alanları yoktu sokak aralarında yapılıyordu. Gelmemizin asıl sebebi Elazığ şehir merkezinde ki trafiğin rahatlanması adına bizler buraya geldik. Tüm esnaf buraya toplandı.104 tane iş yerimiz var burada. Her işletmede vasatı 10 ya da 8 araç olmuş olsa her gün burada 800 tane aracı görebileceğiniz alan var. Bu konuda çok iyi” ifadelerine yer verdi.

BURAYA GELMEMİZ YENİ İŞLETMELER İÇİN ARTI BİR DURUM OLDU”

Yılmaz ardından, bu işi şehir merkezinde farklı isimler altında yapanlara yüklenerek “ Bizler geldikten sonra çarı merkezinde tekrar farklı işletmeler gündeme geldi. Tabelaları farklı farklı da ola Rent a Car isimleri, oto yıkamalar, berberler, kuaförler herkesin yaptığı ortak bir iş var. Otomobil ticareti. Bunları kendi internet sitesinde yayınlıyorlar. Biz buraya geldik iyi oldu. Şehrimiz için iyi oldu. Şehrimizi rahatlatmak amacı ile buraya geldik. Ama maalesef ben şehir trafiğinin rahatladığını falan görmüyorum. Sizler de çeşitli yerlerde haber yapıyorsunuz bu dediğimi teyit ediyorsunuzdur. Böyle bir durum var. Buraya gelmemiz yeni işletmeler için artı bir durum oldu. Yeni işletmeler için iyi oldu. Çünkü eski işletmelerin portföyü yeni işletmelere ister istemez yansıdı” diye aktardı.

“KUL HAKKIDIR”

Şehrin boşalmasını fırsata çevirenlerin olduğunu kaydeden Yılmaz, “hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek “ Şehrin boşalmasını fırsat bilen bazı haksız kazanç peşinde olan insanlar diyorum. Bunlar kul hakkıdır. Bu kul hakkını burada ki esnaf ve başta da ben açık konuşayım helal da etmiyoruz. Bunları resmi boyutta da sorgulayacağız” dedi. 

“BU İŞİ RESMİ OLARAK YAPANLARDAN ALIŞVERİŞ YAPIN”

Başkan Yılmaz, araç alacak, satacak ve kiralayacaklara da uyarılarda bulundu, “bu işi resmi olarak yapanlardan alışveriş yapın” diye söyleyerek “ Bu site içeresinde ki esnaflardan alışveriş yapın. Buralarda bir sıkıntı yaşarsanız gelin burada derneğimiz var. Burada ki arkadaşlarımız hepsi kader birliği yapmış insanlar. Biz bu işleri bu sıkıntıları bir şekilde çözeriz. İşin resmi boyuta dökülmeden haklıya haksıza haksız diyebilecek durumdayız bunları da söyleriz. Arkadaşlarda bu noktalarda çok iyi esnaflarımız var. Ama bazen isteyerek ya da istemeyerek bazı sıkıntılarımız olabiliyor. Kullanılmış araçlar satıyoruz mutlaka eksileri artıları oluyor” ifadelerini kullandı.