Son yıllarda Türkiye’de gelişmeye başlayan ve ulusal turizm politikalarında devlet tarafından desteklenen gastronomi, Elazığ’da da gelişim sağlıyor.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Elazığ’da gastronomi ve gurme semineri düzenledi.

Türkiye’nin en zengin mutfağına sahip Elazığ’ın yemek kültürü, farklı illerden gelen 44 rehber ve eğitimciye anlatıldı.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, Türkiye’nin gastronomi değerlerini dünyaya pazarlama noktasında çalışma yaptıklarını belirtti.

Severoğlu, düzenledikleri seminerle, Elazığ’ın geniş ve zengin mutfağını tanıtmak istediklerini söyledi.

“Elazığ’ın çok geniş, zengin mutfak kültürünü ön plana çıkartmaya çalışacağız”

Severoğlu yaptığı konuşmada, “Devletin politikası Gastronomi turizmi konusunda ön plana çıkmak ve Gastronomi turlarını popüler hale getirip ülkemizin Gastronomi değerlerini özellikle sofradan, tarladan gelen ürünleri en iyi şekilde dünyaya pazarlamaktır. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Biz rehberler odası olarak bu rehberler eğitimine çok büyük önem veriyoruz. Bunlar önümüzdeki yıllarda tekrar edilecek. Elazığ’ın çok geniş, zengin mutfak kültürünü ön plana çıkartmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Turizmci Şakir Ekipmen de turizmin gelişebilmesi için gastronomi kültürünün de gelişmesi gerektiğini belirterek; bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

“Yemek insan hayatında çok büyük bir yer teşkil ediyor”

Ekipmen acentelerin, rehberlerin, Elazığ halkının kendilerine büyük bir destek vermeleri gerektiğini vurgulayarak, “Sizlerden bir destek, altyapı olacak ki biz de bunun üstüne çalışma yapma imkanına sahip olalım. Her şey gezilecek yerden, müzeden oluşmuyor. Bunun dışında yemek insan hayatında çok büyük bir yer teşkil ediyor. Bunun içinde gelecek yemekler, bunların içinde kullanılacak baharatlar, bunların isimleri, nereden geldikleri, nasıl yetiştirildikleri ve yerel hak arasında bunların günlük hayattaki tuttukları yer, her şey çok önemli” diye konuştu.

Acente sahibi Ercan Güler, düzenlenen seminerin bölgenin tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.

“Elazığ’ın önünün açık olduğunu düşünüyorum”

Güler, “Bölgenin tanıtımı anlamında bizler için çok faydalı bir organizasyon yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yapılan bu organizasyonda yörenin yemeklerinin tanıtımı ve turizm sektöründe yeni bir spekülasyon oluşmasına katkısı olacak. Elazığ’da da gördüğümüz üzüm bağlarının, şarapçılığın olduğu ve bunun tanıtımının bu gurme gastronomi turu ile iç pazardaki misafirlerimize sunumu yapılacak. Bu anlamda Elazığ’ın önünün açık olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.