Gazeteci Nafiz Koca, Saldırıya Nasıl Uğradı?

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Gazeteci Nafiz Koca, Elazığ’da gazetecilik yapmanın zorluklarından bahsederek defalarca tehdit edildiğini ve bir çok kez de fiili saldırıya uğradığını anlattı.

Gazeteci Nafiz Koca, Saldırıya Nasıl Uğradı?

Yayınlandığı günden beri büyük ses getiren Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Kimim Ben” programının konuğu Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Gazeteci Nafiz Koca oldu.

Hayat hikayesini anlatan Gazeteci Nafiz Koca, mesleğini icra ettiği süreç içerisinde başından geçenleri de tek tek anlattı.

“İLAÇLI GENÇLER HEM BANA, HEM POLİSLERE SALDIRDI”

Elazığspor kongresinde kendisine karşı yapılan saldırıyı anlatan Nafiz Koca, “Elazığspor kulübünün kongresinde konuşurken önce kürsüde saldırıya maruz bıraktılar, ardından dışarıya çıktığımızda 20,25’e gruplarla 150 – 200 kişinin saldırısına uğradık. Adeta linç edildik. Bu saldırıda polisler önceden saldırının olacağını öğrenmişlerdi. Ondan dolayı da çevik kuvveler ve emniyet mensupları orada çok ciddi tedbirler almışlardı. Ben salondan çıkarken de polisler kol kola girerek bize bir koridor oluşturmuşlardı. Öncesinde polisler ihbar aldığı için Asayiş Şube Müdürü Ahmet Sağlam, iki kez bana hocam sizi arka kapıdan çıkarmamız gerekiyor dedi. Ben de kusura bakmayın organize olmuşlarsa kolluk kuvvetleri gerekeni yapsın. Biz bu kapıdan girdik bu kapıdan çıkacağız. Kimseye korktu da arka kapıdan çıktı dedirtmeyiz. Çünkü biz haklıyız’ dedim. Ön kapıdan çıktım. Ön kapıdan çıkınca gözü dönmüş bazı ilaçlı gençler tarafından hem polislere saldırdılar, hem de bize saldırdılar. Yanılmıyorsam o dönem 6 polis memurumuz yaralanmıştı” ifadelerini kullandı.

“VALİYE BİZİ İLERİYE DEĞİL, 1936 YILINA GÖTÜRÜN DEDİM”

Şehrin yönetimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Nafiz Koca, “dönemin Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’a bir programda ‘bizi ileriye götürmeyin, götüremezsiniz zaten. Bizi 1936 yılına götürün’ dedim. 1936 yılında Elazığ bugünden çok farklıydı bölgenin cazibe merkeziydi” şeklinde konuştu.

VİDEO:

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 12:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Vay bee
Vay bee - 4 yıl Önce

Çok mu iyi oldu egon yüzünden 6 polis yaralanmış. Kolluk kuvvetleri gerekeni yapsınmış. Korkmuyorsan tek başına çıkacaktın.

mert
mert - 4 yıl Önce

nafiz abe sana ogun saldıran değil saldırtanlar utansın

Gakko
Gakko - 4 yıl Önce

Elazig in sorunlarini senden baska yazan soyleyen keske olsa.Gorevinizin geregini yapiyorsunuz tebrikler..

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 4 yıl Önce

Nafis Koca gerçek bir gazeteci dir. Gerçek leri yazmakdan asla geri durmaz. Kendi si imkansızlıklar içerisinde bile yazıları ile Elazığ a ışık olmaktadır

Kürşat
Kürşat - 4 yıl Önce

Kişinin bilimsel bir altyapısı,donanımı yoksa yaptığın işin alay lisi ise konuşacağının nereye varacağını kestiremeyecegi için başına bu gibi işler gelebilir.
Ne demişler; Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı......Bilmem anlatabildimmi?

SIRADAKİ HABER

banner137