Elazığ’da yazılı ve görsel medyada görev yapan basın mensupları, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un davetlisi olarak, Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Heyet ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde tahrip olan yerleri ve TBMM bahçesinde, ilk bombanın düştüğü, 15 Temmuz anıtını ziyaret etti.

Basın mensupları, TBMM gezisinin ardından, CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Daha sonra heyet, Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirirken, CHP Grup toplantısını takip etti.

Elazığlı gazeteciler,  3 günlük temasların son günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile büyükşehir belediyesinde bir araya geldi.

Başkentte Faaliyet Yürüten Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar’ın ağırladığı Elazığlı gazeteciler ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in konuğu oldu.

Heyet, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezinde ziyaret ederek, Ankara temaslarını sonlandırdı.

EROL: GERÇEKTEN GÜZEL BİR PROGRAM OLDU

CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gürsel Erol, Elazığlı gazetecileri başkentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Yerel Televizyonlarımızın ve yerel gazetelerimizin Elazığ’da yaşanan sorunlar ile ilgili toplumsal bilincin geliştirilmesi ile ilgili habercilik anlamında önemli bir görevi var. 24 Ocak depreminin sonrasında Elazığ’da yaşananlar, beklentiler ve sorunlar ile ilgili özellikle yerel medyamıza önemli görevler düşmüştür. Sizin buradaki varlığını ve programınız partimiz için bir örnek oluşturdu. 30 milletvekili ile Elazığ’a gelmiştik, Elazığ’ın sorunlarını tespit edip ziyaretlerde bulunduk. Daha sonra tespit edilen sorunlar ile ilgili Meclis’te soru önergeleri verildi, basın açıklamaları yapıldı. Oradan çıkan sonuçlar çok verimli ve başarılı olunca bu çalışmayı bir parti politikası haline getirdik ve Türkiye’nin 81 iline milletvekillerimiz kalabalık gruplar halinde gidiyorlar. Aynen Elazığ’da olduğu gibi çalışmalar devam ediyor. Belki de bu 2. Örnek çalışma olacak. Genel başkanımız ile bu konuyu konuşacağız. İllerin yerel basın mensuplarını Ankara’da ağırlayıp parlamento çalışmaları ile ilgili onları bilgilendirip genel başkanımızın Türkiye’nin sorunlarını tespiti ile ilgili ve parti politikalarının yerel anlamda kamuoyuna anlatılması ile ilgili çalışmalarla birlikte yerel basının düşüncelerini alarak ilişkileri kurarak yerel anlamda bunları haberleştirmek anlamında da bu bir örnek çalışma oldu. Çok verimli bir program oldu bence. Ankara’ya gelmeniz özellikle yalnızca Genel Başkanımız ile değil aynı zamanda İYİ Parti genel başkanı ile görüştünüz buradaki dernek başkanlarımızla ve belediye başkanlarımız ile görüştünüz iktidar partisinin milletvekilleri ile görüştünüz, nezaket kuralları içerisinde gerçekten güzel bir program oldu” dedi.