Şükrü Kacar, 91 yaşında… 72 yıldır Gazetecilik mesleğini yapan Kacar, yazılarını meslek hayatının başından bu yana daktiloyla yazıyor.

Teknolojinin getirdiği yeniliklere direnen duayen gazeteci Kacar, daktilosuyla şehrin basın hayatına katkı veriyor.

KAÇAR: 72 YILDAN BERİ YAZMAKTAYIM

Daktilo başında bir ömür geçiren Kacar, “1944 yılında öğretmen olarak mezun olduktan sonra kendi köyüme verildim. Kendi köyümde 5 yıl çalıştıktan sonra günlük yazılarımı yazmaya başlamıştım. Akçadağ Köy Enstitüsünün çıkardığı Yeşil Kuşak isimli dergiye yazmaya başladım ve yazı hayatım o zaman başladı. Ben 91 yaşındayım. Aşağı yukarı 72 yıldan beri yazmaktayım. 1968 yılında bağımsız olarak Elazığ Belediye Başkanlığına girdim ve kazanarak 5 yıl Elazığ Belediye başkanlığını yaptım” dedi.

KAÇAR: HALEN GÜNLÜK YAZILARIMI DEVAM ETTİRMEKTEYİM

Gazeteci Kacar, uzun ve başarılı meslek hayatında en büyük destekçisinin ise eşi olduğunu söyleyerek, “Turan Gazetesi’nde başladığım yazı hayatını 1970’li yıllara kadara devam ettirdim. Daha sonra da Elazığ’da çıkmakta olan Hakimiyet Gazetesi’nde yazmaya başladım. Hakimiyet Gazetesi’nde halen günlük yazılarımı devam ettirmekteyim. Ben günlük yazılarımı daktiloyla yazıyorum. Daktilomla her gün yemekten evvel yarım saat içerisinde günlük yazımı yazarak tamamlıyorum ve gazeteye gönderiyorum. Böylece 70 yıllık yazı hayatım bugüne kadar süregeldi. Arada bir ödüllerde aldım. Başarılı bir erkeğin arkasında hanım vardır derler, benimde arkamda hanımım var”diye kaydetti.

Gazeteci Yazarlarda Duayen gazeteci Kacar’dan övgüyle bahsetti.

HABER: KEVSER ÖZ

VİDEO: