Anne adaylarının, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına ve yakınlarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve anne rolünü benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla kurulan gebe okulu, Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

ÖZTÜRK: GEBE OKULUMUZ YENİ FİZİKİ ŞARTLARINA KAVUŞMUŞTUR

Gebe Okulu’nun açılışında konuşan Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Savaş Öztürk, “Hastanemiz bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren Gebe Okulumuz yeni fiziki şartlarına kavuşmuştur. Anne-bebek sağlığı için çok önemli bulduğumuz gebe okulumuzun tanıtımını yapmak amacı ile böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimize katılan İl Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız Ali Atar Beye, kurum yöneticilerimize, Gebe Okulu sorumlumuza ve davetimize icabet eden sizlere çok teşekkür ediyorum. Gebe Okulumuza tüm anne adaylarını ve eşlerini eğitimlerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

DEMİRBAĞ: 3 HAFTALIK 4 HAFTALIK BİR EĞİTİM SÜRECİMİZ VAR

Gebe okulundaki eğitim süreçlerine değinen Eğitmen Önser Demirbağ, “Gebelerimize burada 3 haftalık 4 haftalık bir eğitim sürecimiz var. Eğitimlerimizde doğum öncesi, doğum, doğum sonrası, yeni doğan bakımı,  anne sütü, doğum ağrıları ile baş etme, doğumu özendirme, normal doğuma teşvik amaçlı eğitim veriyoruz. Burada profesyonel eğitim vermeye çalışıyoruz. Eğitimlerimiz ücretsiz olup 20 haftanın üzerindeki gebeleri kabul ediyoruz. 20 haftadan sonra gebelik düşünen bütün gebeleri buraya bekliyoruz” diye kaydetti.

Okulun yeni yerini gezen anne adayları ise okul hakkında değerlendirmelerde bulundu.