"Geçmişten Gelen Önemli Bir Sektör"

Karakoçan ilçesi Kızılca köyünde yapılan Jeotermal Sondaj çalışmalarını inceleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, hedefin 50 derece sıcaklığa ulaşmak olduğunu belirterek, yatırımcılara seslendi.

"Geçmişten Gelen Önemli Bir Sektör"

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile birlikte Karakoçan Kızılca Köyünde, Özel İdare marifetiyle yapılan jeotermal sondaj arama çalışmalarını ve şantiye alanını gezdi.

“HEDEFİMİZ 50 DERECENİN ÜSTÜNDE”

Alanda incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, hedefin 50 derece sıcaklığa ulaşmak olduğunu ifade ederek, bölgede çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte seracılık kurmayı hedeflediklerini söyleyerek “ Çalışmalar başladı. Arkadaşlar yaklaşık bir aydır çalışıyor. Teknik çalışmalar yapılmıştı, lokasyon olarak bu bölge uygun görüldü. Protokole istinaden hem ekipmanı ile elamanlarını gönderdi.  Burada çalışmalara bir ay önce başlandı. 300 metrede 32 derece buldular ama tabi bizim esas arzuladığımız nokta bu değil. Onu kapattılar. İnşallah 800 metreye kadar inilecek. Hedefimiz 50 derecenin üstünde. Beklentimiz de yüksek. İyi bir sıcaklığı yakalayıp inşallah hem turizm açısından bu bölgenin gelişmesi coğrafya çok uygun. Lokasyon çok uygun yer çok uygun. Hem de 3 bin dönüm civarında bir kamu arazisi var. Onu da tescil ettirip organize seracılık bölgesi kurmak hedefimiz bu ” ifadelerini kullandı.

"GEÇMİŞTEN GELEN ÖNEMLİ BİR SEKTÖR"

Karakoçan İlçesine önem verdiklerini ifade eden Vali Kaldırım, yurtdışında yaşayan ilçe sakinlerinin çoğunun seracılıkla uğraştığını ifade ederek, bu vatandaşların, kendi ilçelerine yatırım yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirterek “ Geçmişten gelen önemli bir sektör. Dolayısıyla hem o sektörlerin gelişmesi tarım yönünden, organik tarım ve seracılık. Bunları geliştirmek inşallah karakocana çok ciddi katkı sağlayacaktır. İnşallah jeotermal su ile yüksek maliyette açılmış olur.

“KARAKOÇAN VE BÖLGE İÇİN DE BÜYÜK BİR YATIRIM”

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ise, Vali Kaldırım’a teşekkür ederek, “Come to Karakoçan” çağrısında bulunarak “Elazığ bu ara yabancı yatırımcıların akışana uğradı. Bu akış inşallah Karakoçan’a da gelecek. Burada hemşerilerimiz ile bir araya gelip onları ziyaret ettik. Hem de bu sondajı yerinde beraber inceledik. Bu Karakoçan ve bölge için de büyük bir yatırım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 15:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137