Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde  “Geçmişten Günümüze İmam Hatip” adlı konferans ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak ÖNDER İl Temsilcisi Dr. Osman Cem Karahüseyinoğlu katıldı.

ERDOĞAN: KONFERANSIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Konferans hakkında bilgi veren Elazığ Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bahattin Erdoğan, “İmam Hatipliler 1953’den beri Elazığ İmam Hatip Lisesi olarak devam ediyoruz. 1953’den bu yana İmam Hatip Lisesi’nde çok ciddi mezunlar verdik. Çok ciddi şu anda devletin farklı kademelerinde Türkiye’ye hizmet eden bürokratlar yetiştirdik. Ve biz şu anda İmam Hatip Liselerinin olması gereken noktayı inşallah üzerinde duracağız. Bu konuda inşallah ÖNDER İl Temsilcimiz sayın Osman Cem Karahüseyinoğlu’nu tarihçesi, Elazığ’ın tarihçesi hakkında kısaca bilgiler verecek. Olmamız gereken yerden bahsedecek inşallah. 106 yıllık İmam Hatip Lisesi’nin tarihçesi hakkında inşallah bize bilgiler verecek. Ben yapılacak olan söyleşinin, konferansın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARAHÜSEYİNOĞLU: BİZLER BU SIRALARDAN MEZUN OLDUK

ÖNDER İl Temsilcisi Dr. Osman Cem Karahüseyinoğlu, “Bizim Elazığ İmam Hatip üzerinde Türkiye genelinde İmam Hatiplilerle ilgili nasıl bir süreç yaşandı, nasıl bir dönemlerden geçildi bunları inşallah bu konferansımızla bu söyleşimizle öğreneceğiz ki geleceğe ışık tutabilelim. Çünkü bizler bu sıralardan mezun olduk. Bizler bu okulun tozunu yuttuk. Bu okulda sıkıntılı günler olsa bile eyvallah ettik, okulumuzda sıkıntı olmadı da okul dışından bize sıkıntı oluşturulmaya başlandı, okullarımız kapatılmaya başladı. Bu süreç Elazığ’da nasıl işledi? Elazığ’da 1990’lı yıllara gelinceye kadar birçok büyüğümüz bugün mesela Elazığ’ın meşhur caddelerinden biri Namık Çiftçi Caddesidir. Okulumuzun kurulmasında emeği geçen büyüklerimizden bir tanesi o dur. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL