Elazığ Harput Eğitim Merkezi müdürlüğünün imam hatiplilere yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim programları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Hizmet içi eğitim programları kapsamında, “geleceği okumada tarih bilinci” konulu konferans düzenlendi.

Program kuranı kerim tilaveti ile başladı.

TUNÇ: BİZ ŞU ANDA HİZMET İÇİ EĞİTİM YAPIYORUZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan Elazığ Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, “Aslında biz şu anda hizmet içi eğitim yapıyoruz. Amacımız ney? Mihraba çıkacak olan hocalarımızın daha donanımlı olarak çıkması. Bu konferanslarla da KYK’lara, gidecek, dışarıda insanlarla karşılaşacak olana hocalarımızın donanımlı olarak karşılaşacakları çeşitli fikirlere karşı cevaplar vermesidir. Çünkü on ikinci asırdan sonra durağanlaşan İslam alemi, ilmi tüketen İslam alemi Kadı Beyzavi’nin üzerine 350 yılda 70 küsür tane tahşiye, haşiye, şeyh yazar İslam ümmetinin yeniden düşünceye, yeniden tefekkür kavuşması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

SARIKAYA: BEN BU ALANDA HOCAMIZA DA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise, “Eğitim merkezi müdürümüzün bu konuda yani dış dünyaya çok açık olduğunu biliyorum maşallah hemen geldi gelecek konferanslar, seminerler falan yapıyor. Ben bu alanda hocamıza da teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, taktir ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Harput eğitim merkezi ilahi grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

ÇELİK: DÜNYANIN EN İYİ 500 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA TÜRKİYE’DEN BİR TEK ÜNİVERSİTE YOKTUR

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Tarih Profesörü ve İslam Bilgini Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Önümüzdeki 20-25 yıl içerisinde bu gerek iktisatçıların gerek tarihçilerin tasniflerini çöpe atacak ve dünya şöyle tanımlanacak ‘bir kalın çizgiyle ikiye ayrılacak; bilenler ve bilmeyenler’ bilenler efendi olacak. Bilmeyenler sömürge olacaklar. Bilenlerin safında yer almanın tek şartı bilim üretmek olacak. Bilim üretenler efendilerin safında olacak. Olmayanlar sömürge. Bilim domates tarlasında üretilmiyor. Bilim; sabahları 10 kilometre koşmaktan, 2 ekmek yemekten 500 sefer tespih çekmekten de geçmiyor. Bilim üniversitelerde öğretiliyor, mekteplerde üretiliyor. Bugün Türkiye 296 ülke arasında ekonomisinin büyüklüğü açısından 18. sıradadır. Bu önemli bir şeydir. 300 ülke üzerinde 18. sırada olmak. Fakat dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında Türkiye’den bir tek üniversite yoktur” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL