Elazığ İl Özel İdare Bilim Merkezi'nde geçtiğimiz yıl ilki yapılan ‘Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor’ projesi bu yıl ikinci defa gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan proje BİREVİM ve Helal Finans Araştırmaları Derneği’nin destekleriyle yapılmıştı.

Bu yılki Proje yarışmasına Elazığ Fırat Üniversitesi, Tunceli Munzur Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesinde Mimarlık, Teknoloji ve Mühendislik Fakültesi'nde okuyan öğrenciler bitirme projeleri ya da kendilerine ait başka bir projeleriyle başvurabilecekler.

Kayıtlar 5 Aralık 2019 - 5 Ocak 2020 tarihleri arasında internet üzerinden online ya da Bilim Merkezinde bizzat alınacak.

Ön değerlendirmeyi geçen projeler 14 Ocak 2020’de Elazığ İl Özel İdaresi Bilim Merkezi'nde sergilenecek ve aynı gün gerçekleştirilecek ödül töreniyle ödüller sahiplerini bulmuş olacak.

Yapılacak yarışmada Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim TÜRKOĞLU, Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif GÜLTEN ve İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. M. Fatih TALU jüri üyesi olarak görev yapacaklar.