Kara Avcılar Derneği tarafından her yıl geleneksel hale getirilen avcılar bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Yurtbaşı Şifalı su tesislerinde gerçekleşen programda bir araya gelen avcılar, trap atışlarında yarıştı.

DURMAZ: LÜTFEN SAYIN VALİMİZ BİZE SAHİP ÇIKSIN

Kara Avcılar Derneği Başkanı Erdoğan Durmaz, “Bizim avcılıkla ilgili mustarip olduğumuz çok şeyler var. Biz tabiri caizse Türkiye’de en dürüst insanlarız. Çünkü dürüst olmayana sabıkası olana A ruhsatı vermiyorlar. Bu yüzden de biz aynı zamanda Türkiye’nin de üçüncü silahlı gücüyüz. Emniyet ve askerden sonra. Buradan büyüklerimizden ricamız; bize A sahaların da sahip çıksınlar. 3-5 yıldır başlamış köylüler kendi kanunlarını kendileri koyuyorlar. Biz burayı yasak ettik diyorlar. Gelemeyiz, gelemezsiniz. Halbuki Türkiye de ki merkez A komisyonlarıyla belirlenir. Ben buradan Sayın Valime de sesleniyorum. Lütfen bu muhtarları toplayıp bunlara bir brifing mi verirler. Çünkü ben burada söyleyemeyeceğim bize çok ağır küfürler ediyorlar. Lütfen Sayın Valimiz bize sahip çıksın. Buradan jandarma alay komutanına da sesleniyorum. Gittiğimiz yer de köylülerden hakaret yediğimizde jandarma bize sahip çıkmıyor” dedi.

ÇOBAN: BİR ATIŞ POLİGONUN OLMASI GERÇEKTEN İHTİYAÇ

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban da, “Mekânsal problemlerimiz var. Bunu daha önce de birkaç kez gündeme getirmiştik. Özelliklede Belediye Başkanlık sürecinde projelerimiz arasındaydı. Bir atış poligonun olması gerçekten ihtiyaç hem bölgesel bir ihtiyaç. Hem de ilimizi bu kadar seven bu kadar avcılığa meraklı insanların özellikle de yaban hayatından kurtarılıp, poligon içerisin de bu zevklerinin giderilmesi açısından da bu insanların mağduriyeti bakımından da önemli. Umuyorum ki önümüzde ki sene yetkililerimiz bir atış poligonu hazırlarlar” diye konuştu.

ERDEM: BÖYLESİ GÜZEL ETKİNLİKLERİN İLİMİZ DE OLMASI BİZLERİ SEVİNDİRİYOR

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemil Erdem ise, “Güzel bir program oldu. Gerçekten avcılık gerçek manada bir spordur. Tabi avcılık konusunda gayret gösteren, çaba gösteren başta dernek başkanımıza ve ekibine ciddi mana da teşekkür ediyoruz.  Böylesi güzel etkinliklerin ilimiz de olması bizleri sevindiriyor. Tabi ki bir sosyal aktivitedir, programdır. Bundan sonra bu programların devam etmesini canı gönülden arzuluyoruz. Bütün avcılık ve atıcılık ekibine, yöneticilerine, üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

TORAMAN: ŞEHİRİMİZE VE ÜYELERİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman’da, “Kara avcılar derneğinin 2019-2020 sezonunun av sezonuyla açılması, şehirimize, ve üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye belirtti. 

YILMAZ: BİZİM BELDEMİZDE DÜZENLEDİĞİ İÇİN HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, “Avcılar Derneği bu programı bizim beldemizde düzenlediği için hepsine teşekkür ediyorum. Bütün misafirler beldemize hoş gelmişler, şeref vermişler” diye kaydetti.