“Geleneksel Tanıtım ve Dayanışma Gecesi” Gerçekleştirildi

Bingöl Eğitim ve Yardımlaşma Derneği geleneksel olarak düzenlediği tanıtım ve dayanışma gecesini Kültür Park Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirdi. Geceye Bingöl ve Elazığ’dan geniş bir katılım sağlandı.

“Geleneksel Tanıtım ve Dayanışma Gecesi” Gerçekleştirildi

Bingöl Eğitim ve Yardımlaşma DerneğiGeleneksel Tanıtım ve Dayanışma Gecesi” Kültür Park Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirildi.

Geceye AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın ev sahipliğini yapan Dernek Başkanı Ali Barhturmuş, sosyal ve kültürel değerleri korumak, hemşerilerin birlikteliğini sağlamak adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

BARHTURMUŞ: HEMŞERİLERİMİZİN BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİNİ PEKİŞTİRMEK AMACIYLA BURADAYIZ

Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Dernek Başkanı Ali Barhturmuş, “ Bingöl Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak sosyal ve kültür değerlerimizi korumak hemşerilerimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini pekiştirmek amacıyla yeniden güzel gecede büyük bir aile olarak buradayız. Aziz şehir Elazığ’ımızda Elazığlı kardeşlerimizle beraber bir binayı ayakta tutan sağlam kolonlar gibi sağlam temeller üzerine inşa edilmiş kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Kurulduğumuz günden beri hamurumuzda var olan kardeşliğin dayanışmayı, yardımlaşmayı birlik ve beraberlik uğruna atılmak için faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz” dedi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, iki şehrin aynı tarih ve medeniyetin gölgesi altında birlikte olduğunu ifade ederek, çalışmalarından bahsetti.

ŞERİFOĞULLARI: DAHA KONFORLU VE DAHA KALİTELİ YOL AĞI OLUŞTURABİLME ADINA YENİ BULVARLAR YENİ CADDELER AÇIYOR, YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “ Allah nasip ederse Ekim ayında meydanlarımızı ve yer altı otoparklarımızı açarak şehrimize değer katacak bu projemizi sizlerin hizmetine sunacağız. Mini terminalimizi bitirdik, şehirlerarası otobüs terminalimizde de son aşamaya geldik. Engelli bireylerimizin yaşam kalitelerini yükseltebilme adına engelsiz yaşam merkezimizi hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Daha konforlu ve daha kaliteli yol ağı oluşturabilme adına yeni bulvarlar yeni caddeler açıyor, yol genişletme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Müzeler şehri Elazığ’ımız’ sloganımızla kürsü başı müzemizi bitirdik hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Basın müzemiz ve hamam müzemiz çalışmalarımız artık son safhaya geldi. Sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarımızla kapalı çarşıdaki 116 dükkanımızın cephe iyileştirme çalışmasını bitirdik. Bakırcılar sokağımız ve Saray Camii meydanımızdaki çalışmalarımızda da yine son safhaya geldik” ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl nüfusunun Türkiye’de önemli bir çoğunluğa sahip olduğunu kaydetti.

ARIKAN: NÜFUSU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “ Bingöl sadece Bingöl’de yaşayan insanlardan ibaret değil. Biliyoruz ki Bingöl dışında yaşayan Bingöl’ün nüfusundan çok daha büyük nüfusun dışarıda olduğunu biliyoruz. Başta İstanbul, Adana, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Elazığ olmak üzere farklı şehirlerde çok önemli bir nüfus var. Nüfusu çok önemsiyoruz. Biz ilimizi yönetirken toplumun farklı kesimlerini de hesaba katarak onların görüşlerini fikirlerini alarak ama en fazlada Bingöl dışında yaşayan hemşerilerimizin görüşlerini fikirlerini alarak toplumun farklı kesimleriyle görüşerek yani ilimizi ortak bir akılla yönetmeye çalıştık inşallah çalışacağız da” dedi.

Bingöllülerle bir kader ortaklığı olduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, tek ortak değerde tüm milletlerin buluştuğunu söyledi.  

EROL: BU ÜLKEDE ORTAK BİR DEĞERİMİZ VAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “ Siyasi tercihlerimiz, yaşam tarzlarımız, inançlarımız, değerlerimiz, soyumuz sopumuz, konuştuğumuz dil birbiriyle farklı olabilir ama bu ülkede ortak bir değerimiz var. Bu ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin yurttaşlık kimliğini taşımaktır. Sayın bakanım muhalefet partisinin bir milletvekili olarak Elazığ’dan size teşekkür etmek istiyorum. Siyasetteki nezaketiniz için Bingöl’e ve bölgeye verdiğiniz hizmetten dolayı bende Elazığ’dan üstlendiğim milletvekili sıfatıyla Cevdet Yılmaz Bakanımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, iki şehrin ortak yönleri olduğunu kaydetti.

DEMİRBAĞ: BİNGÖL’ÜMÜZÜN VE ELAZIĞ’IMIZIN ORTAK YÖNLERİ VAR

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “ Bingöl’ümüzün ve Elazığ’ımızın ortak yönleri var. Milli ve manevi değerlere bağlı bir çizgide olması. Seksen anayasasına Bingöl’üyle Palu’suyla karşı duran red oyu veren yegane bir ilimiz ve ilçemiz. Ben buradan taktirlerimi arz ediyorum” dedi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “Bingöl’e gelen pişman giden pişman” dedi.

BERDİBEK: ŞEFKATİN, MERHAMETİN EN GÜZEL OLDUĞU YER BİNGÖL

AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, “ Gelen ilk önce sorguluyor nereye gittim diye. Geldikten sonra görevini yaparken giderken ağlamayarak gitmeyen bir vatandaş yok. Neden? Mütevaziliğiyle, kişiliğiyle gelen misafirlere gelen bürokratlara gelen bütün temsilci kardeşlerimize şefkatin, merhametin en güzel olduğu yer Bingöl” dedi. 

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Bingöl’ün ve Bingöllülerin kendileri için kıymetli olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

BULUT: AYNI MANEVİ VE KÜLTÜREL İKLİMDE BÜYÜMÜŞ İNSANLARIZ

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “ Bingöl bizim için kıymetli. Biz hiçbir zaman Bingöllü Elazığlı ayrımı yapmadık çünkü bizlerde aynı manevi ve kültürel iklimde büyümüş insanlarız” ifadelerini kullandı.

Elazığ ve Bingöl’ün kardeş şehirler olduğunu ifade eden Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgede özel yatırımların artırılması gerektiğinin altını çizdi.

YILMAZ: BEN İNANIYORUM Kİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BUNU DEVAM ETTİREBİLİRİZ

Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “ Geçmişte kurduğumuz DAP idaremizle, kalkınma ajanslarımızla, teşvik programlarımızla çeşitli çalışmalar yaptık. Ama önümüzdeki dönem ben inanıyorum ki çok daha güçlü bir şekilde bunu devam ettirebiliriz. Görüşümüz ne olursa olsun, siyasi tercihimiz ne olursa olsun bu topraklarda yaşıyorsak hep birlikte bu toprakları daha iyiye götürmeliyiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program müzik programı ile devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137