Geleneksel Türk Çocuk Oyunları Projesinin son ayağı Elazığ'dan sonra Samsun'da yapıldı.

Atakum İskele meydanında sabahtan akşama kadar süren organizasyona çocuk, genç, yaşlı, engelli birçok sayıda vatandaşın katıldı.

CAN: SAMSUNLULAR PROGRAMDAN MEMNUN KALDI

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı ve Proje Koordinatörü Yücel Can projenin anlamı ve önemi hakkında bilgi vererek, “Oyun ve oyuncakların çocukların dünyasında ve aile ilişkilerinde önemli. Milli birlik ve beraberlik adına proje şenliklerinin Samsun'da yapılmasının ayrı bir önemi ve anlamı. Dünyada ırkçılığın, göçün, mülteci kavramının konuşulduğu ve ayrımcılığın yapıldığı bir ortamda seksen bir ilden göç alan ve 35 bin yabancının bulunduğu Samsun'da bulunan programa her kesimden insanlara ulaştık. Pandemi şartlarını dikkate alarak projenin ilk etkinliğini Ankara'da, ikinci faaliyetini deprem ve pandemiyi yoğun bir şekilde yaşayan Elazığ'da, son etkinliği de Samsun'da yaptık. Projeyi 2014 yılında Samsun'da uyguladık. O zaman Samsunlular programdan memnun kaldı ve bir daha bu programı arzu ettiler.” dedi.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Can, proje için Gençlik ve Spor Bakanı şahsında emeği geçenlere teşekkür ederek; yine Projenin Samsun'da yapılması için idari, bürokratik, siyasi tecrübesi olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e de teşekkür ederek projenin gerçekleştirilmesi adına destekleri nedeniyle plaket, isim ve Samsun'un plaka numarası yazılan tişört ve hediyelerde bulundular.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de yapmış olduğu konuşmada gerek “Geleneksel Çocuk Oyunları Kültür ve Spor Etkinlikleri Projesi Şöleni” ve gerekse “Elini Sen Tut” Projesinin Samsun'da düzenlenecek olması nedeniyle İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can'a teşekkür ederek Samsun ve milli mücadele için önemi olan gemiyi hediye etti.

Daha sonra birlikte çocuk, gençler, aileler ile birlikte oyunlar oynanmaya başlandı.

Program proje eğitmenlerinin yer aldığı halat, yumurta, torba, mendil kapmaca, mangala, ip atlama, zeka oyunları ve geleneksel çocuk oyunları ile devam etti.

Çocuklar kendi aralarında, aileler ve protokol ile birlikte de güzel oyunlar oynadı.

Oyunlarda çocuklara, katılımcılara, dereceye girenlere alt üst tişört, kupa,  kalem, bayrak, balon, geleneksel ve zeka oyuncakları, kız ve erkek oyuncakları, futbol-basketbol,-voleybol - hentbol topları ve spor malzemeleri, çeşitli oyuncaklar, bez torbalarla dağıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından yürütülen proje şenlikleri etkinliklerine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Şahsında Büyükşehir Belediyesi protokol ve çalışanları, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can ve Ordu İl Temsilcisi Cavit Arslan, diğer yönetici, temsilci ve toplumun değişik kesimlerinin katkı, katılımları ile şenk eğlenceli, coşkulu ve renkli geçti.

Geleneksel Çocuk Oyunları Kültür ve Spor Etkinlikleri Projesi sonrasındaki günlerde de İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği tarafından yürütülen Elini Tut AB Projesi çalışma ve çalıştayı da Samsun'da iz bırakan etkinlikler arasında yer aldı.