Türkiye Belediyeler Birliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 'Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi' Ankara’da gerçekleştirildi. Serginin açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

DÜNYANIN AR TABANLI İLK METAVERSE UYGULAMASI: GOART METAVERSE

'Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’ne, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı pavilyonunda yer alan Roof Stacks, GOART METAVERSE oyunları ile katıldı. Kullanıcılarını, artırılmış gerçeklikle zamanda yolculuğa çıkartan, turizm sektöründe çığır açan sanal rehberlik uygulaması Goart’a sergiye katılanlar hayran kaldı.

Türkiye’nin dört bir yanından sergiye gelen spor kafileleri ve milli sporcular da, zaman kapısından geçerek mobil telefon veya tablet aracılığıyla kültürel miras alanlarının tarihine tanıklık etme fırsatı yakaladı.

Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, GoArt’ı deneyimleyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilişim Vadisi’nin ilk şirketlerinden biri olan Roof Stacks’in imza attığı Goart’ı, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk de denedi.mEğitimciler de goart teknolojisinin okullarda da kullanılabileceğini söyledi.

Ankara’da ziyaretçileri ağırlayan Har Grup İcra Kurulu Başkanı Burak Soylu, Eski Elazığ Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile de istişarede bulundu.

Facebook, Amazon gibi dünya teknoloji devlerinin yatırım yapmaya başlayacağını yeni duyurduğu metaverse, Roof Stacks şirketi tarafından GOART METAVERSE olarak 4 yıl önce AR-GE çalışmalarına başlanan ve uygulama mağazalarında yerini alan dünyanın ilk AR tabanlı çalışan metaverse uygulaması olma özelliği taşıyor.