Genç Elazığlılar Derneği kuruluşunun 5. Yılı ve 4. Uluslararası Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivali düzenlenen Gala gecesi ile kutlandı. Düzenlenen programa AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk ve Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da katıldı.

Programda konuşan Gel-Der Başkanı Fuat Ülger, Gel-Der’in fıtratının hizmet etmek olduğunu dile getirerek, “Yürüdüğümüz bu yolda önümüze çıkan engeller bizi asla yolumuzdan döndürmedi, asla da döndürmeyecektir. 5 yıldır nasıl ideallerimize bağlı olarak çalışıyorsak buna yine devam edeceğiz. Vatan ve milletimize bağlı olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“GEL-DER KARTTAN HERKES FAYDALANABİLİR”

Ülger yaptığı konuşmasında bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan kısaca bahsederek şunları söyledi: “Gel-Der kart evrensel bir karttır. Gel-Der karttan herkes faydalanabilir. İndirim anlaşması yaptığımız yüzden fazla firma ile Gel-Der kart sahibi olarak otomatik olarak anlaşma yapmış olacaksınız. Aynı zaman da genç Elazığlılar derneğinin otomatik üyesi olacaksınız. Medical Park hastanesinde yaptığımız anlaşmada yüzde 50 indirim olarak faydalanabileceksiniz. Kafelerde, mağazalarda bu tür anlaşmalardan faydalanabileceksiniz.

“ELAZIĞ’I TÜRKİYE’YE TANITACAK matadorbet giriş İLK DERGİ OLACAK”

Gel-Aziz dergisi belki de Elâzığ’da bir ilk olmaya aday bir dergi. Bu dergi de siyaset yok. Yandaşlık yok. Elazığ’ı Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtacak ilk dergi olma iddiasında buradan bulunuyoruz.”

4. ULUSLARARASI YAMAÇ PARAŞÜTÜ VE BİSİKLET YARIŞI FESTİVALİ

Ülger, 4. Uluslararası yamaç paraşütü ve bisiklet yarışı festivalinin bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “İlk 3 festivalimiz ulusaldı. 4.’sünü uluslararası yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İrtibata geçtiğimiz 13 ülke var. Festivalde iki tane ulusla sanatçı konseri olacak. Emrah Güllü ve ikinci ulusal sanatçı hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Yapılacak anketler var. Festival 3 ayaktan oluşuyor. Birinci ayak yamaç paraşütü, ikinci ayak bisiklet yarışı, üçüncü ayak dalış. Festivalde çadır kampı olacak” diye konuştu.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ise, Genç Elazığlılar derneğinin Gala gecesini kutlayarak, “Gençler sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

“SİVRİCE’NİN 4 MEVSİMİ DE AYRI GÜZEL”

Irmak, yerel yönetimlerin işinin bölgesine hizmet etmek olduğunu kaydederek, “Yönetimlerin görevi şehrin alt yapısı, üstü yapısı gibi durumlardan haberdar olmaktır. Ama sosyal hizmetleri de önde tutmak lazım. Bizim gençlerimiz, insanlarımız sokaklarda internette başka yerlerde böyle sıkışmış bir ortamda olmasın. Bu yıl dördüncüsünü yapacağımız festival dünyada ses getirdi. Turizm denince ilk akla gelen yerlerden biri de Sivrice. Kışı başka yazı başka güzel. Güzün sanat turizm olduğu hazar şiir akşamları. Yazın göl turizmi. İlkbaharda dağ yürüyüşlerimiz. Bunların hepsinin olduğu ilçe Sivrice. Bizler bu yola çıktık. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Sizlerle birlikte hareket edeceğiz. İlçemizin, ilimizin bütün güzelliklerini bir daha, bir daha anlatacağız. Bizden sonraki gençlere daha sağlıklı modern, uygar, çağdaş ortam hazırlamamız lazım. Ülkemizin bayrağını diğer ülkelere taşımamız lazım. Marşımızı Avrupa ülkelerinde okutmamız lazım” şeklinde konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk de yaptığı konuşmasında, gençlerin sadece sağlık, eğitim alanında değil, sosyal faaliyetlerindeki çalışmalarının da güzel olduğunu söyledi. Öztürk, her gencin Genç Elazığlılar derneğine üye olup, bu faaliyetlerden yararlanması gerektiğini ifade etti.

“BU AY YAPILACAK YARIŞMALARIN ELAZIĞ, SİVRİCE İÇİN SES GETİRECEĞİNE İNANIYORUM”

Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Keşke diğer derneklerde sizin gibi gayet güzel sağlıklı faaliyetler yapabilse. Zaten derneklerin amacı topluma faydalı olabilmek, sosyal faaliyetlerde bulunmak, kültürümüzü, müziğimizi, gelenek göreneklerimizi yaşatmak ev bunları gençlere anlatabilmek, uygulamak. Sivrice bizim turizm bölgelerimizden en önemlilerinde biri. Hem dağ hem deniz turizmi var. Bu ay yapılacak yarışmaların Elâzığ için, Sivrice için ses getireceğine inanıyorum. Sivrice’nin ayrı bir önemi var çünkü tabiat varlığı çok güzel. Batık şehri var. O şehri yeteri kadar tanıtabilirsek turizm açısından daha etkili olacak. Cazibe haline gelecek.”

Öztürk, Genç Elazığlılar derneğinin her türlü faaliyetlerine destek olmaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Destek etmek zaten bizim görevimiz. Gençlerimize önem değer vermek lazım. Bu tür faaliyetleri takdir etmek lazım” dedi.

Düzenlenen programda dernek çalışmalarında emeği geçenlere plaket verildi. Program kürsübaşı dinletisiyle devam etti.