Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Kimim Ben” programında Elazığ’daki gençler konuşuldu.

Gençlerin yaşantılarının ve iş olanaklarının da ele alındığı programın konuğu genç girişimci ve Genç Elazığlılar Derneği Başkanı Fuad Ülger oldu.

Çocukluk yıllarını anlatan Fuad Ülger, hayat hikayesi hakkında bilgiler verdi.

VALİLİK VE BELEDİYE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Elazığ’da gerçekleştirdikleri festivalleri de anlatan Fuad Ülger, 2018 yılındaki Kahve ve Çikolata Festivali’nde yaşadıkları protokol krizinin ayrıntıları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“HERKES GÜVENLİK GÖREVLİSİ, YADA ŞOFÖR OLMAK İSTİYOR”

Gençlerin iş hayatıyla ilgili düşüncelerine de değinen Fuad Ülger, “Bizim iş arayışımız şu, masa başı işimiz olsun. Ayın 15’inde de maaşımız yatsın, kimse de bize karışmasın. Az çalışarak kaliteli vakit geçirerek, iyi para kazanmak istiyoruz. Böyle bir dünya yok ki. Elazığlı gençler, bir defa şu zihniyetten çıkmalılar. Herkes asgari ücrete güvenlik görevlisi olmak istiyor, herkes bir firmada şoför olmak istiyor. Çünkü en kolay iş o. B sınıfı ehliyet ve güvenlik sertifikası. Bana bir şey sorarlar mı, mesleki bir şey sorarlar mı diye korkuyor çünkü” dedi.

GENÇLER NASIL PARA KAZANIR?

Tarım üretimine değinen genç girişimci Fuad Ülger, “Tüketen toplumlar yok olmaya mahkumdur, üretmek lazım. Üretmeden adım atmamız mümkün değil” diyerek gençlerin tarım sektörüyle para kazanabileceğini söyledi. Fuad Ülger, gençlerin nasıl tarım yapabileceklerini ve neler yapabileceklerini de anlattı.

VİDEO: