Yer öğretmenevi önü, varillerde yanan odunlar, yükselen dumanlar.

100'ü aşkın Kızılay gönüllüsü İyilik Ateşi’ni bu defa kimsesizler için yaktı.

Kimsesiz ve zor şartlarda yaşayanlar için "iyilik ateşi" yakıp yoldan geçenlere üzerinde yardımseverlik konulu sözler bulunan notlar veren gönüllüler, farkındalık oluşturmak amacıyla ateş yanan varillerin etrafında müzik eşliğinde halay çekti. 

ENES DAŞ: ELAZIĞ HALKINA BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Genç Kızılay Elazığ Şube Başkanı Mustafa Enes Daş, “Bugünkü organizasyonumuzun amacı Elazığ halkına bir farkındalık oluşturmak. bu farkındalıkta üyelerimiz yoldan geçen halkımıza minik kağıtlarla notlar dağıtmakta. Bu notların üzerinde şunlar yazıyor: bu kışın evlerinde yakacak odunu var mı, yakacak kömürü var mı, acaba doğalgazını ödemiş mi diye sordunuz mu gibi düşündürücü sorular sormaktayız. Tabi ki bu notların cevaplarını sadece dağıttığımız kişiler biliyor. Aslında onlara şunu soruyoruz: hep beraber bu iyilik hareketine katılırsak topyekün herkes bu kışı rahat geçirebilir” diye konuştu.


ÇAKIN: SOBASINI YAKACAK KADAR ODUNU OLMAYAN VAR

Genç Kızılay Farkındalık Birimi Başkanı Vildan Çakın, “Malum etrafımızda birçok evsiz var. Sobasını yakacak kadar odunu olmayan var. Hatta yolda montsuz gezebilen çocuklar var. Buradaki amacımız bir farkındalık oluşturmak. Bir şekilde de etrafımızdaki kişilere bunları duyurarak en azından herkes kendi çabasında ister mahallesinde ya da başka bir yerde çorba bile olsa, bir not olsa bile hem çocuk seviniyor, hem yürekleri ısınır, hem de etrafımızda ki bu tür sorunları ortadan kaldırmış oluruz” ifadelerinde bulundu.


Gönüllüler, etkinliğin ardından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla işaret diliyle şarkı söyledi.