Elazığ İmam Efendi Kız İmam Hatip Lisesi’nde, imam hatip liseleri arasında “Genç Nida Kuran Okuma” yarışması gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk de katıldı. Program Okul Müdürü Mehmet Ali Atalay ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk’ün konuşmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk yaptığı konuşmada, “Burada kazan kaybeden yok. Hz. Muhammed sav şöyle buyuruyor. Sizin en iyiniz Kuran-ı Kerim öğrenen ve öğreteninizdir. Kuran-ı Kerim bizim yaşamamız için gönderilmiştir. Okuyacağız. Okuduğumuzu da hayatımıza tatbik edeceğiz ki anlam kazansın. Hz. Ayşe validemize soruyorlar. “Peygamberimizi bize anlatır mısın?” diye. O da, tek cümle ile “O yaşayan bir kuran idi” diyor. Bizim okuduğumuz Kuran-ı Kerim, gerçekten yaşadığımız zaman anlam kazanır. Yoksa söz uçar. Hayatımıza tatbik ettiğimiz zaman anlam bulacaktır. Yüce rabbimiz şöyle buyuruyor. “Bir denize namazı dost doğru kılın ve Allah’a karşı gelmekten diye emrolundu. O huzurunda toplanacağımız Allah’tır.” İşte biz dinimizi gereği gibi yaşadığımız Kaçak Bahis zaman anlam kazanacaktır” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Ali Atalay ise, “Oku seni yaratan rabbinin adıyla oku. Bizlere ilk emri oku olan ve insanlığın bin ay gibi uzun süre içerisinde başaramayacağı ve rabbimizin bir gecede bizleri delaletten hidayete, karanlıktan nura ulaştırdığı için ona ne kadar şükür etsek az olduğunu bilerek hamd alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur” diye konuştu.

Yarışanların hepsinin gönüllerinin biricisi olduğunu söyleyen Atalay, “Bu bir yarışmadır. Dolayısıyla yarışma gereği hem birinci hem de bir derecelendirmesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Atalay konuşmasına şöyle devam etti: “Rabbimizin ilk emri oku olmasında dolayı şunu unutmamak gerekir. Kuran-ı Kerimi gerçekten okumak gerekir. Bu okumak Kuran-ı Kerimi anlamak, Kuran-ı Kerimi hissetmek ve bu okuduğumuz Kuran-ı Kerimi hayatımızda yaşayarak uygulamaktır. Bunu unutmamak gerekir. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Konuşmaları ardından yarışmaya katılan öğrenciler, Kuran-ı Kerim tilaveti sundu.