Genç Sivanlılar Derneği, yangın bölgesine gitti.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Güzeldere ve Dedebağı köyünde Cuma günü çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor.

Elazığ Orman İşletme müdürlüğünün yani sıra bir çok ilden giden ekipler, yangına havadan müdahale etti.

Bölgeye giden Genç Sivanlılar Dernek Başkanı ve yönetimi, yangından etkilenen köylülere geçmiş olsun dileklerini iletti.

YARALI: BU BÖLGEDE YANGIN 200 SENEDE BİR DEVAM ETMEKTE

Yangından etkilenen Dedebağ Köyü Muhtarı Mehmet Yaralı, “ Yangın 5 gün devam etti. Şuanda soğutma işlemleri devam ediyor. Bu yangının çıkış sebebi nedir? Bu bölgede yangın 200 senede bir devam etmekte. Ve yeteri kadar müdahale edilmiyor” dedi.

KELEŞ: GEÇ VE PASİF DAVRANDILAR

Döşekkaya Köyü Muhtarı Mehmet Keleş, “Ormanlarımız neden yansın! Herkes görevini yapsın ama yapmadılar ben bunu biliyorum. Orman Bölge Müdürlüğü görevini yapmadı. Geç ve pasif davrandılar” diye konuştu.

BİLEKLİ: MÜDAHALEDE ÇOK RAHAT DAVRANDILAR

Doğanlı Köy Muhtarı Fatih Bilekli, “ Buradaki halkımız; Ormancılık ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Geçim kaynakları küle döndü. Hayvanlarımızı otlatacağımız bir yerimiz kalmadı. Ayrıca müdahale konusuna gelince çok rahat davrandılar. Biz muhtarlar hemen gerekli yerlere bildirimlerimizi yaptık” şeklinde konuştu.  

Ziyarete katılan Bingöl Adaklı Dernek üyeleri de, zararın çok büyük olduğunu söyledi.

SARIKAYA: BÖLGENİN BİRAN ÖNCE TOPARLANMASINI İSTİYORUZ

Genç Sivanlılar Derneği Başkanı Muzaffer Sarıkaya, “Bölgenin biran önce toparlanmasını istiyoruz. bu konuda devlet büyüklerimizden yardım talebinde bulunuyoruz. Bölgeye bir el atılsın. Şuanda hiç ağacımız kalmadı. Bunun yanında canlı ve yabani hayvanlar zarar gördü. Telafisi olmayan bir yangındır. İlk andan itibaren helikopterle müdahale edilseydi böyle olmazdı” dedi.

SARIKAYA: YETKİLİLERİNDEN HASAR TESPİT YAPILMASINI İSTİYORUZ

Sarıkaya, “ Biran önce devlet büyüklerinden istirhamımız bize yardım etmek. Biz dut pekmezinden patent almışız. Bizim geçim kaynağımız o dur. Aynı şekilde ceviz öyle. Ve hayvancılık bölgesiyiz. Ama maalesef bu yangınla hepsi zarar gördü. Ben bu konuda devlet yetkililerinden hasar tespit yapılmasını istiyoruz. Tarımsız bölge, bölge değildir” ifadelerine yer verdi.