Ölçtüler, biçtiler, kestiler. Sokak hayvanları için hazırladıkları barınak projesini hayata geçirdiler.

Hepsi gönüllüydü, hepsi duyarlı. Temel esasları ise hayvanlara yardımcı olabilmek.

Öğrenci Berkcan Tutak, yaptıkları proje ile hayvanlara daha iyi yaşam koşulları sağlamak istediklerini dile getirdi.

“ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ”

Tutak, “Hayvanlara soğuk kış günlerinde barınak yapmak, onlara yiyecek sağlamak ve onlara iyi bir yaşam sağlamak istiyoruz. İlkokul düzeyindeki öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. Bununla birlikte belirlediğimiz okullarda belirli konferanslar yaparak onlara anlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği ve Genç ASKON Şube Başkanı Erhan Eğit, proje hakkında bilgiler verdi.

“ONLARLA HER ZAMAN ALAKADAR OLMAK NİYETİNDEYİZ”

Eğit, “Erzincan başta olmak üzere ülkemizin muhtelif yerlerinde hayvanlara yapılan bu saldırılar bizleri derinden yaralamıştır. Bunların karşında olan insanlar da sokak hayvanlarına her fırsatta koruma ve kollama görevini gütmüş bir grup gönüllü insanla barınak projemizi hayata geçireceğiz. Yapacağımız barınaklar, bu kış ayını atlatmak açısından güdülmüş bir proje değil biz onları her zaman büyütmek, onlarla her zaman alakadar olmak niyetindeyiz” dedi.

PROJENİN AMACI

Eğit, sokak hayvanları için barınak projesinin amacından ise şöyle bahsetti: “Bizim amacımız sadece barınak yapıp onları koruma altına almak olmayacak. Başta bir hayvan yasasının çıkması ile alakalı bir çalışmamız olacak. Özellikle son zamanlarda havaların soğumasıyla beraber kedi yavruları başta olmak üzere yine sokakta yaşayan hayvanların araç motorlarına sığınmasından tutun da yine onlara yapılan eziyetin her anlamına kadar halkımızda bir algı yaratmak gibi düşünce oluşturulacak.”