Öğretmenevi Konferans salonunda Saadet Partisi Elazığ Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Gençler Peygamber Efendimizin İzinde” adlı konferans gerçekleşti.

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan tarafından verilen konferansa, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Kadın Kolları teşkilatı, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Konferans Kuran’ı kerim tilaveti ile başladı.

“İÇİN GEÇMİŞİ BİLECEĞİZ VE GELECEĞİ BUNA GÖRE PROGRAMLAYACAĞIZ”

Konferansta konuşan Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, “Bizim üzerimizde oyunlar oynanıyor. Birisi bana televizyon programındayken mesaj atmıştı, sayın başkanım hep geçimle övünüyorsun, hep geçmişi konuşuyorsunuz diye. Orada söyledim, burada da söylüyorum geçmişini bilmeyen insanlar geleceği inşa edemezler. Kendi tarihini kendi medeniyetini bilmeyen insanlar Avrupa medeniyetine vay be bu ne büyük medeniyetmiş diye kabul eder. Bunun için geçmişi bileceğiz ve geleceği buna göre programlayacağız ”ifadelerine yer verdi.

“HER İNSAN ŞAHSİYET SAHİBİ DEĞİLDİR”

Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, “Her insan bir şahıstır ama her insan şahsiyet sahibi değildir. İslam’ın temel hedefi şudur, şahısları muhatap almak, önce onlara tevhir bir şuur yüklemek ve onun üzerinde de İslami bir şahsiyet kazandırmak. İslam bunun için vardır. Bedeviyi medeni yapan, Haramilerden sahabe çıkaran, eşkıyayı evliyaya çeviren bu şahsiyet mektebiydi”dedi.