Atatürk Stadyumu’nun yıkım sürecinde olması nedeniyle iç saha maçlarını Elazığ dışında oynamak zorunda kalan ve bu doğrultuda Altay Maçını Sivas, Adanaspor ve Giresunspor karşılaşmalarını ise Şanlıurfa’da oynamak zorunda kalan Bordo-Beyazlı ekibimizde, Gençlerbirliği müsabakasının Malatya’da oynanması yönünde yapılan girişimlerden olumsuz sonuç alındı.

Elazığspor’un iç saha maçlarını Şanlıurfa’da oynaması; hem konaklama maliyeti, hem fiziksel yorgunluk hem de taraftar sayısı yönünden her anlamda dezavantaj oluştururken, bu nedenle ilimize en yakın mesafedeki Malatya Stadyumu, yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırabilecek olan ilk alternatif konumunda bulunuyor.

Bu nedenle son derece kritik bir önem taşıyan Gençlerbirliği müsabakasını ısrarlı bir şekilde Malatya’ya aldırmak isteyen Elazığsporlu yetkililer, yapılan görüşmelerden bu hafta da olumlu bir sonuç alamayınca, Elazığspor-Gençlerbirliği karşılaşmasının Şanlıurfa’da oynanması kesinleşti.

Öte yandan Elazığspor Kulübü’nün diğer bir alternatif olarak görülen Diyarbakır’dan da zeminin bozulma tehlikesi nedeniyle olumsuz yanıt alındığı öğrenildi