Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Gülbasan, açıklamasında farklı bir yöne dikkat çekti.

Gülbasan yaptığı açıklamada, “15 Temmuz darbe girişimi tam gerçek bir darbeydi. Bunun unutulmaması için her yıl böyle etkinliklerin yapılması gerekmektedir. Sizlerin de bildiği gibi bu darbede 200, 300’e yakın vatandaşımız şehit olmuştur. Birçok insan yaralanmıştır. Mağdur olan dünya kadar insan vardır. Öncelikle şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“DARBE OLAYLARI YILLAR SONRA YİNE OLACAK”

Gülbasan, darbeyi yapanların bir kısım tarafından mağdur gösterilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Sanki şehit olanlar gerçekten suçluymuş, darbeyi yapanlar mağdur gibi görünüyor. Halk arasında böyle bir gözlem gördüm ben. Biz gerçekten üzülüyoruz. İnsanların üzerine tankları sürerek, havadan helikopterle ateş açıldı, insanlar hiç yok yere öldü. Ama maalesef baktığınız zaman, kamuoyunda gördüğümüz kadarıyla bu olayları yapanlar masum görünüyor. Şehit olanlar ise suçlu durumuna düştü. Bu işler devam edecek. Bu darbe olayları yıllar sonra yine olacak. Bizim bunları gençlerimize anlatmamız lazım. Nesilden nesile gitmesi lazım. Çünkü yaşadığımız bu coğrafyada bu işlerin ne sonu gelir, ne de bu biter. Devam edecek her zaman. Bu nedenden dolayı gençlerimize bu işleri sürekli anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.