ÇEVRE KORUMA BİLİNCİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLANDI

Atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetimi olarak tanımlanan "Sıfır Atık" Projesi sayesinde verimliliğin artması ve çevre koruma bilincinin gelişmesine katkı sağlandığından Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve gençlik liderleri bu anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla İlimiz merkezinde bulunan Ellilerler Çarşısındaki esnaflarımızı ziyaret ederek ‘’Sıfır Atık’’ Projesi kapsamında atık pillerin geri dönüşüme kazandırılabilmesi için birçok esnaftan atık pilleri topladılar.

Elliler Çarşısı esnafları; bizlerde Sıfır Atık Projesi kapsamında atık pillerimizi çöpe atmayıp Gençlik Merkezinin bizlere temin ettiği geri dönüşüm kutularında biriktiriyoruz. Çevre bilinci hassasiyetlerinden ve farkındalık oluşturmak için yaptıkları bu çalışmalardan dolayı Elazığ Gençlik Merkezine teşekkür ettiklerini belirttiler.

EREN: GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN GENÇLERİMİZE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKACAĞIZ

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren: ‘’Sürdürülebilir çevre dostu adımlarıyla da ön plana çıkan Elazığ Gençlik Merkezimizin gönüllü gençleri ve gençlik liderleri Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Yaptığımız bu tür çalışmalarımızla farkındalık oluşturup geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha temiz bir çevre bırakacağız. "İfadelerine yer verdi.