Gençlik Merkezi’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Merkezi tanıtım programı düzenlendi. Gençlik merkezi, konferans salonu, sınıfları, müzik odası hatta sinema salonuyla gençlere hizmet verecek.

Gençlik Merkezi’nin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Merkezinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gençlik merkezi konferans salonu, sınıflar, müzik odası, oyun odası ve sinema salonuyla tam not aldı.

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin Kara, İlim Yayma Cemiyeti hakkında bilgiler vererek hem faaliyetlerini hem de amaçlarını anlattı.

“CEMİYETİN TEMELİ İYİ İNSAN, GÜZEL İNSAN YETİŞTİRMEKTİR”

Başkan Kara yaptığı açıklamada, “İlim Yayma Cemiyeti 1951 yılında 68 tane gönüllü, fedakar insanın kurduğu dönemin şartlarında milletin cenazesini kaldıracak imam bulamadığı, bunun için ne yapmalıyız diye düşünen ve yapması gerekenin bir İmam Hatip okulu açmak olduğuna karar veren 68 tane fedakar gönüllünün kazmayı bile emanet alarak kurmaya başladığı, temelini attığı ve bugünlere kadar gelen bugün yaklaşık Türkiye genelinde 150’ye yakın şubesi 200 civarında yurda ulaşan bir cemiyet. Bu cemiyet yüz binlerce insan yetiştirmiştir. Cemiyetin temeli Allah rızası, rabbinin rızasını düşünen iyi insan, güzel insan yetiştirmektir. Bu düsturla 1951’den bugüne kadar gelmiştir. Geçen yıl bir yaz okulu yaptık. Yaklaşık 250, 270 tane öğrencimizle yaz kuran kursumuzu yaptık. İnşallah onu bu yıl da devam ettireceğiz. Bu yaz da iki okulda hem kız çocuklarına hem erkek çocuklarına yönelik kurslara bu yaz da devam edeceğiz. Ondan sonra bizim bir erkek yurdumuz vardı. Yaklaşık 10 yıldır dokunulmamış üniversiteye yönelik bunu tadilatını yönetim ve arkadaşlarımızla baştan aşağı yaptık. Elazığ’da ciddi anlamda ihtiyaç olan bir kız yurdu açtık” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Demirtaş, “Gençlik bizim temel değerlerimizdendir” ifadelerini kullanarak amaç kayması olmadan hizmet verilmesini temenni etti.

“GENÇLİĞE DEĞER VERMEK ZORUNDAYIZ”

Demirtaş yaptığı açıklamada, “Temel değerlerimize önem vermek için gençliğe değer vermek zorundayız. Buna da küçük yaştan başlamak lazım. İlim yayma da hep bunu yapmıştır. Bugün bakanları, müsteşarları, milletvekilleri olan bir kurumdur. Bir kuruluştur. Bu kuruluşun Batı ülkelerinde olduğu gibi asırlar, yüzyıllar süren kurum olması temennisiyle bütün haziruna saygılar sunuyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİ MÜKEMMEL OLMUŞ”

“İlim Yayma Cemiyeti her zaman gençliğe milli manevi değerlere sahip bir gençliğin yetişmesini sağlayan önemli bir kuruluş olmuştur” diyen Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ ise gençlik merkezinin mükemmel olduğunu söyledi.  

Demirdağ yaptığı konuşmada, “Bundan sonraki hizmetleri de inşallah aynı şekilde devam edeceğine olan inancımı ifade etmek isterim. Özellikle kuruluşta görev alanların inisiyatif alması önemli. Kurumlara geldikten sonra kurumu nereye getirdikleri de önemli” diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Gençlik merkezlerine ihtiyacımız var” diyerek, medeniyetimizin imar ve inşaat medeniyeti olduğuna dikkat çekti.

“EN ÖNEMLİ NOKTA KENDİ MEDENİYETİMİZİN HAK ANLAYIŞININ HAKİM OLMAMIZDIR”

Başkan Yanılmaz yaptığı açıklamada, “Bizim medeniyetimiz bir imar ve inşa medeniyetidir. İmar ve inşa öncelikle insanın imar ve inşasıdır. İnsanın imar ve inşası aileden geçer. Ailenin imarı ise anneden geçer. Akabinde toplumun imar ve inşası çocuklardan geçer. Sinema salonları olacak ancak en önemli nokta kendi medeniyetimizin hak anlayışının hakim olmasıdır. O mantık üzerine gençlerimizin yetişmesidir. İnanıyorum ki bu merkez de bunu en güzel şekilde ortaya koyacak bilgi ve birikime sahip kişiler tarafından yönetilmektedir” ifadelerini kullandı.

“İlim yayma hayır kapısıdır, gönül köprüsüdür” diyerek İlim Yayma Cemiyetinin önemine vurgu yapan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Avukat Şuay Alpay, “Bu gençlik merkezi Türkiye’nin birçok noktasında uygulanmaya çalışılacak, ilim yayma misyonun en özel temsilcisi El- Aziz’dir” dedi.

“ELAZIĞ YAPTIĞI İŞLERLE TÜRKİYE’YE BİR ROL MODEL OLUYOR”

Alpay konuşmasına şöyle devam etti: “İlim yayma bir hayır köprüsüdür. İlim yayma bir gönül kapısıdır. İlim yayma gibi bir cemiyetiniz, bir kurumunuz varsa geleceğe umutla bakabilirsiniz. Ufka doğru emin adımlarla yürüyebilirsiniz. Hiç tereddütünüz olmasın. Elazığ sadece bu binayla değil yaptığı işlerle müştemilatıyla ve yapmaya çalıştığı şeylerle Türkiye’ye bir rol model oluyor ve bunu teklif ediyor. Ben bunu çok önemsiyorum. Elazığ’ın yapmış olduğu bu iş İlim Yayma Cemiyetinin merkezindedir. Türkiye’nin birçok noktasında bu model uygulanmaya başlayacak ve karşılık bulacak. Türkiye çok önemli denemelerden geçti ve geçiyor. Bölgenin ne halde olduğunu görüyorsunuz.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali veli
ali veli - 6 yıl Önce

bilardo oynatarak mı adam yetiştireceksiniz müzik dinleterek mi?

SIRADAKİ HABER

banner137