DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı partisinin Palu ilçe kongresine katılmak üzere memleketi Elazığ’a geldi.

Palu’daki kongreye katılmak üzere Elazığ’a gelen Çanakçı ilk olarak Kovancılar ilçesinde esnafla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi, Kovancılar ilçe başkanlığı binasında partilileri ile buluştu.

Kovancılar ilçesindeki temaslarını tamamlayan Çanakçı ve beraberindeki heyet daha sonra Palu’ya hareket etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi Palu İlçesi 1. Olağan kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Palu İlçe Başkanlığına Seyfettin İzci getirildi.

İZCİ: TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYARAK YOLA ÇIKTIK

Deva Partisi Palu İlçe Başkanı Seyfettin İzci, “Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde DEVA Partisi ümitsizliğe kapılan halkımıza ümit olmuştur. Sorumluluk bilinci ile hareket eden bizler şehrimiz, güzel ilçemiz ve halkımız için taşın altına elimizi koyarak yola çıktık” ifadelerini kullandı.

KANGAL: MEMLEKETİMİZ YORGUN

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, “Bundan yaklaşık 1 buçuk yıl önce partimiz kuruldu. Kurulduğu ilk günden itibaren ülkemizde siyasi atmosfer değişti. Gerek savunduğu değerleriyle gerek Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve bu salondakilerde dahil olmak üzere özenle seçilmiş kadroları ile bütün siyasi partilere öncülük edebilecek bir rol üstlenmiştir. DEVA Partisi’nin iyileştirici ve onarıcı misyonu sayesinde ülkemizde siyasete ve siyasetçiye olan güven yeniden tesis edilecek, insanlarımızın çekinerek yaklaştığı siyaset kurumu artık memlekete hizmet etmek isteyenler için en etkili adres olacaktır. Bu ülkenin gerçekten DEVA kadrolarına ihtiyacı var. Memleketimiz yorgun. Artık insanımız ayrıştırılmaktan, dini ve milli duyguları sömürülmekten, emeğinin ve alın terinin çalınmasından artık bıkmış durumda. Artık insanlarımız adalete güvenmek istiyor. Artık düşüncelerini özgürce savunmak istiyor. Artık açlık ve yoksulluk sınırının üzerinde insanca bir yaşam sürmek istiyor” şeklinde konuştu.

ÇANAKÇI: SINAVDA HAK EDEN ANASININ AK SÜTÜ GİBİ KAMUDA İŞ BULABİLECEK

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı da, “Bu ülkeye özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu demokrasiyi getirmek… demokrasiyi bu vasıflarıyla, bu sıfatlarıyla anlatamazsak demokrasi sadece bir sandıktan ibaret kalır. Demokrasinin özgürlükçü olması lazım, katılımcı olması lazım, çoğulcu olması lazım. Devlet hesap verebilir olsun, şeffaf olsun. Cam gibi şeffaf olsun, su gibi şeffaf olsun. Kamu kaynağını kullananlar o kamu kaynağının hesabını kör kuruşuna kadar verebilsin. Bu iddiayla yola çıktık. Niye bu iddiayla yola çıktık? Çünkü maalesef bu konuda da çok geriye gittik. Türkiye olarak çok geriye gittik. Kamuda işe alımlar… işe alımlarda torpil ve kayırmacılık bir başka türdür. ‘ballı maaşlar, çoklu maaşlar’ bunun bir başka türüdür. Onun için biz DEVA Partisi olarak diyoruz ki iktidarımızın ilk gününde bu mülakat uygulamasını kaldıracağız. Dolayısıyla hak eden; sınavda hak eden anasının ak sütü gibi kamuda iş bulabilecek” diye konuştu.

Kongrenin ardından heyet Palu ilçesindeki esnafları da ziyaret etti.