AK parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Perşembe günü Elazığ’a geldi.

Özhaseki, ilk olarak belediye başkanları istişare toplantısına katıldı. Toplantının ardından Elazığ Valiliğini ziyaret ederek Vali Toraman’dan bildi aldı. Özhaseki ve beraberindekilerin bir sonraki durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. Özhaseki, il başkanlığında partililerle bir araya geldi.

AK parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bugün AK Parti İl teşkilatı ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Özhaseki, Elazığ’ın Kadim tarihiyle, geçmişiyle, tarihi eserleriyle, coğrafyasıyla oldukça güzel bir şehir olduğunu ifade ederken Başkan Şerifoğullarına da Elazığ’a yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

ÖZHASEKİ: BİZİM BELEDİYECİLİĞİMİZİN TEMELİ HİZMETE DAYANIYOR

AK parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada, “Bizim Belediyeciliğimizin temeli hizmete dayanıyor biz hizmet belediyeciliğini önceliyoruz amacımız hizmet, eser bırakmak. Haliyle belediyeciliğin bir okulu olmadığı için kendi aramızdaki istişarelere de çok önem veriyoruz. Yapılan güzel örnekleri birbirimize taşıyoruz, yapılabilecek işleri tartışıyoruz. Dün burada 9 belediye başkanımızla birlikte bir araya geldik. Bir taratan Elazığ’ı gezme imkanımız oldu, güzelliklerini görme imkanımız oldu. Bir yandan Belediye Başkanımız yaptığı güzel çalışmaları bizlere sunum yaptı çok da mutlu olduk epeyce bir iş yapılmış ellerine sağlık. Bir taraftan da diğer arkadaşlarımızın katkılarıyla bir istişare toplantısını gerçekleştirmiş olduk. Bizimki baştan sona hizmete dayalı bir belediyecilik anlayışının ürünü olarak önümüzde duruyor. Bu toplantıları Türkiye’nin değişik illerinde 8-10 kişilik gruplar halinde Belediye Başkanlarımızla birlikte devam ettiriyoruz amacımızın hizmet olduğunu hep söylüyoruz. Fakat günümüzde farklı bir model ortaya çıktı ki o maddeli de hem kınayarak iyi görmediğimizi de belirtiyoruz oda algı belediyeciliği. Hiçbir şey yapmadıkları halde yapıyormuş gibi var olmayan işi varmış gibi, toplumu kandırmak üzerine dayalı bir belediyecilik anlayışı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

ÖZHASKEİ: DOĞRU BİR YOLDA DEVAM EDİYORUZ

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Hizmette gözleri yok bu arkadaşların ne yazık ki. Bu arkadaşlar aradan 3 buçuk sene geçti devasa bütçelere hitap ediyorlar fakat ortaya koydukları ciddi bir eser yok, o niyette yok. Bolca topluma kendilerini değişik şekillerde kendilerini tanıtmak, reklamını yapmak gibi bir derdin peşindeler. Bu da onları kesmiyor hatta Cumhurbaşkanı da olmak istiyor bu arkadaşlar. Yani kendi şehrinde hizmet üretemeyen, eser ortaya koymayan bir şehrin Belediye Başkanlığını yapamayan insanlar büyük bir heves ve hırsla da Cumhurbaşkanı olmak içinde savaş veriyorlar adeta. Bu da garip bir duygu. Bir tabi onlara bakarak rotamızı çizecek değiliz biz doğru bildiğimiz işi yapıyoruz. Hep hizmeti öne getirdik. Sosyal belediyecilik anlamında o günkü Türkiye şartlarında o kadar sıkıntı vardı ki bunlara da biz etkilenmeyerek yolumuza devam ettik. Sonra iktidar olduktan büyük projelerin önü açıldı. Tayyip Bey’e hangi büyük proje için Belediye Başkanı gidiyor ise sonuna kadar kapılar açılıyor. Son dönemde arkadaşlarımıza gönül belediyeciliğini anlatmaya çalışıyoruz çok şükür doğru bir istikamette, doğru bir yolda devam ediyoruz” dedi.

ÖZHASEKİ: ŞAHİN BEY BÜYÜK BİR GAYRET İÇERİSİNDE BİRÇOK PROJENİN PEŞİNDE KOŞUYOR

AK parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada, “Elazığ haliyle Anadolu’nun en güzel kentlerinden birisi dünde arkadaşlarımızla sohbet ederken söyledim. Kadim tarihiyle, geçmişiyle, tarihi eserleriyle, coğrafyasıyla oldukça güzel bir şehrimiz ama insanı çok güzel. Buradaki arkadaşlarımızı dostluklarımızı arkadaşlarımız biliyorlar özellikle altını çizilmesi gerektiğini düşündüğüm için söylüyorum bunu dostluklarımdan dolayı. Eski belediye başkanı arkadaşlarımızı da tanıyorum hepsinin kendine has gayretleri oldu, çabaları oldu. Enazından Elazığ’ın ismini kötüye çıkarak bir fiillerine şahit olmadık hepsinden Allah razı olsun, herkes kendi dönemini en iyi şekilde değerlendirmeye gayret etti elinden ne geliyorsa onu yaptı. Son dönemde de Şahin Bey büyük bir gayret içerisinde birçok projenin peşinde koşuyor enazından bir kent meydanını ortaya çıkarma istemesi bile büyük düşündüğünün bir alameti. Bazı belediye başkanları iyi niyetlidir ama büyük projelere girmeye çekinirler korkarlar. Ama Elazığ’da büyük bir değişim yaşanıyor ellerine sağlık. Belki bunun en büyük ayağı da teşkilatla kol kola girmek, huzur içerisinde çalışmak, meclis üyeleriyle bunu devam ettirebilmek. Ufak tefek olsa da ciddi bir sıkıntı görünmüyor meclis üyeleriyle alakalı olarak söylüyorum bunu. Değerli İl başkanımıza da teşekkür ediyorum bir abilik yapıyor burada aradaki muhabbeti zedeleyecek hiçbir şey yapmadığı gibi hayır öğütleriyle, nasihatleriyle arkadaşlarımıza örnek oluyorlar” dedi.

AK parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki temaslarının ardından Elazığ’dan ayrıldı.