AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Elazığ’daki programı kapsamında Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle de bir araya geldi.

GÜRGÖZE: İLK ZİYARETİNİ ELAZIĞ’A YAPMIŞ OLDUĞUNDAN DOLAYI KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Öncelikle hem Bakanlığı döneminde hem e Genel Başkan Yardımcılığı döneminde ilk ziyaretini Elazığ’a yapmış olduğundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu da Sayın Bakanımızın Genel Başkan Yardımcımızın ilimize, ana ocağına vermiş olduğu değerin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha görüyor ve bizler kendimizi siyaseten daha güçlü hissediyoruz. AK Parti son yapılan büyük olağan kongresinde ilimizden bir Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut’u MKYK üyeliğine seçti ve aynı zaman da bir hemşerimiz de MYK üyeliğinde. Sayın Jülide Sarıeroğlu Merkez Yürütme Kurulu’nda görev alıyor. Bu nedenle bizler Milletvekillerimiz ve Genel Merkez düzeyinde görev yapan hemşerilerimizde kendilerini daha güçlü hissediyor diyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIEROĞLU: BİZLER DE BU ÇORBAYA BİR NEBZE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Elazığ benim için çok kıymetli. Bakan olduğum zamanda ilk ziyaretimi ana ocağım Elazığ’a yapmıştım. Bugünde yine herhalde verdiğim mesaj nettir. Bakanlığımız döneminde olduğu gibi yine Genel Başkan Yardımcılığı dönemizde de Elazığ’la ilgili her türlü konuyla alakalı olarak biz var olacağız. Bu süreçlerin takipçisi olacağız. İhtiyaçlar, beklentiler, talepler ne olursa olsun Elazığ’a dair, Milletvekillerimizle birlikte, teşkilatlarımızla birlikte, yerel yönetimimizle birlikte Elazığlı hemşerilerimizin hayatına dokunacak, Elazığ’ı daha iyi yerlere getireceğiz. Potansiyeli çok yüksek. Bugüne kadar sanayi ile ilgili konularda ve kültürel varlıklarıyla ilgili çalışmalarımızı yapmıştık. Az önce de gördüm, inşallah önümüzdeki dönemde de turizm konusunda da daha fazla iyi olmamız gerektiğini konuştuk kendi aramızda. İnşallah bu alanlarla ilgili bölgesinde daha iddialı, lider bir şehir haline getirme konusunda bizler de bu çorbaya bir nebze katkı sağlayacağız. Daha önce de söylemiştim, beni artı bir olarak değerlendirebilirsiniz diye. İnşallah bu dönemde de Elazığlı hemşerilerimizin emrinde olacağız” şeklinde konuştu.

SARIEROĞLU: ORTAK AKILLA BİRÇOK KONUDA ÇÖZÜM ÜRETTİK

Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu, “Ülkemizde yaşadığımız her süreçle alakalı da Sivil Toplum Örgütlerimizin bilgisinden, birikiminden, tecrübesinden faydalanarak daha hızlı yol alınacağına inanıyoruz. 16 yıllık AK Parti iktidarımızda diyalogla, istişareyle ortak akılla birçok konuda çözüm ürettik. İnşallah önümüzdeki dönemde de gerek yerel, gerek ulusal düzeyde her alanda meslek örgütlerimizle, sanayi ve iş dünyasıyla ilgili kuruluşlarımızla, işçilerimizin, çiftçilerimizin mensup olduğu yapılarla, yine engellilerimizin, kıdemli vatandaşlarımızın, kadın odaklı, genç odaklı Sivil Toplum Örgütlerimizin yine konu bazlı olarak Sivil Toplum Örgütlerimiz var. Şehit ve Gazi yakınlarımızla alakalı faaliyet gösteren kuruluşlarımız var. Hemşeri derneklerimiz var, göçmen derneklerimiz var, Alevi vatandaşlarımızın mensup olduğu ya da dini gruplarımızla alakalı çalışmalar yapan Sivil Toplum Örgütlerimiz var. Bütüncül bir bakış açısıyla hiç kimseyi öteki görmeden tüm bu kurum ve kuruluşlarımızın bilgisinden, tecrübesinden faydalanacağımız inşallah yeni bir süreci başlatmak istiyoruz” dedi.

SARIEROĞLU: KISA BİR SÜRE SONRA HER ŞEY DAHA NORMALLEŞMİŞ OLACAK

Jülide Sarıeroğlu, “İçinden geçtiğimiz süreci görüyorsunuz. Ekonomik manada rakamlarda en ufak bir sıkıntı yok iken finans piyasalarına yönelik tehditler, saldırılarla ülkemize yönelik maalesef ki hiç de hak etmediğimiz bir süreçleri yaşıyoruz. Allah’a çok şükür ki başımızda Liderimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yine işinin ehli kadrolarımız bu süreçlerin bertaraf edilmesi ile ilgili olarak yine yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin vermiş olduğu avantajla çok hızlı adımlar atarak bertaraf etme konusunda süreci işletiyorlar. İnşallah kısa bir süre sonra her şey daha normalleşmiş olacak. Biz ülke olarak çok badire atlatmış bir ülkeyiz. Geçmişten bugüne çok büyük sınavlardan geçtik. Aliyya’nın da dediği gibi büyük ülkelerin büyük sınavları olurmuş. Allah’a çok şükür birlik, beraberlik içerisinde vatanımıza, milletimize bağlılığımızla her türlü sorunu bugüne kadar aştık. Bundan sonra da inşallah birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik hukukumuza sahip çıkarak inşallah Allah daha büyük sınavlar yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

SARIEROĞLU: BİZLER İÇİN ÇOK DAHA VERİMLİ VE FAYDALI OLACAK

Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Sizlerden gelecek görüşler, öneriler, arkadaşlarımızca da not alınacak, bende not alacağım. Önümüzdeki dönemde AK Parti olarak Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili iletişimde, ilişkilerde, ortak çalışmalarda ne gibi başlıklarda ve ne gibi eksik olan konularda tamamlama bağlamında çalışma yapmamız gerekiyor. Bugüne kadar ki 16 yıllık tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Bugün bunlarla alakalı konuşabilirsek bizler için çok daha verimli ve faydalı olacak diye inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplantı sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alındığı basına kapalı olan bölümle devam etti.