Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği İl Başkanlığı görevini yürütün Mehmet Kayabaş, Genel Merkezin takdirleriyle Eğitim Sekreterliği görevine getirildi.

Bundan sonra genel merkezde görev yürütecek olan Kayabaş için Öğretmenevi’nde veda programı düzenlendi. Programa CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

PEKER: BİRAZ BURUĞUZ

Programda değerlendirmelerde bulunan STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, “Mehmet Kayabaş bey, tek bir kelime ile nasıl ifade edilebilir derseniz hizmetkar, lider. Elinden geldiğince herkese hizmet etmeyi şiar edinmiş, gecesi ile gündüzü ile evsizler için, yurtsuzlar için çalışan gerçek bir lider. Kendisine teşekkür ediyoruz, Ankara’da ki görevlerinde başarılar diliyoruz. Biraz buruğuz. Kendisi Ankara’ya gidecek 2 ayda bir belki 1 ayda bir buraya uğrayacak” dedi.

GÖK: TEK BAŞINA BİR ORDU

İşadamı Avukat İbrahim Gök, “Tek başına bir ordu. Bir STK’nın her şeyi. Elâzığ’a çok şey kattığına inandığımız ve aynı düşüncelerle Türkiye saltına taşıyabileceğine güvendiğimiz bir kardeşimizi bugün yolcu ediyoruz” açıklamalarını kaydetti.

EROL: ELAZIĞ ADINA SEVİNDİRİCİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün burada bulunmak üzüntü verici bir durum değil. Tam tersine Elazığ’ımızın bir değerini, Elazığ’da ki başarı hikâyesinden dolayı Ankara’nın da tercih etmiş olması, kendi yönetimine alması Elazığ adına sevindirici. Elâzığ’dan giden kişi Elazığ’la ilişkini kesmiyor tam tersine başkentin, Ankara’nın yetkisini kullanarak o yetkinin verdiği sorumlulukla Elâzığ’a daha fazla hizmete edebilir. Olaya böyle bakmak lazım. Ben Mehmet başkana hayırlı olsun diliyorum, başarılarının devamını diliyorum” açıklamalarını kaydetti.  

KAYAOĞLU: GÖNÜL KAPILARINI AÇMAK İÇİN VARIZ

Elazığ’da bir ilkin gerçekleştirildiğini söyleyen Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Kayaoğlu, “Elazığ’da belki bir ilk gerçekleşiyor. Bir sendikanın yönetim kuruluna seçilen kardeşimizi böyle bir törenle uğurluyoruz. Bu mutluluk verici bir şey. Bu ilki yaşattığı için Mehmet beye teşekkür ediyoruz. Ama umuyoruz ki bu ilkler olmasın hep ilklerin arkası gelsin. STK demek gönül demek, gönül işi demek. Biz STK’lar olarak derneğin adı ne olursa olsun kapıları değil, gönül kapılarını açmak için varız” ifadelerini kullandı.

KAYABAŞ: İZMİR’DE, ÇALIŞIRKEN GÖRDÜM

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez Eğitim Genel Sekreteri Mehmet Kayabaş, “Tüm İşçi Emeklileri Derneği Elazığ Şubesinin kısaca kuruluşu olarak 2002 yılında Kovancılar ilçemizde bunu kurduk. Derneğin ne olduğunu ben Batı’da, İzmir’de, çalışırken gördüm. Dernekte ne yapabilir dedik. 2000 yılında emekli oldum, 2002 yılında derneği kurduk. 2010’a kadar Kovancılar ’da devam ettim, 2010’dan sonra merkeze taşıdık ve ilimizde o günden bugüne kadar kamuoyu da, halkımızda, çevremizde özel kurumlardan, hastanelerden, servislerden, öğrenci servislerinden bunun dışında göz, diş, berbere kadar anlaşma yaptık” dedi.