Memur Sen İl Temsilciliğinin Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı Genel Başkan Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını üstlenen Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi; başkanlığını yaptığı il temsilciliğinin çalışmalarından bahsetti.

“HER ZAMAN BU ÜLKE İÇİN BEDEL ÖDEDİK VE FEDAKARLIK YAPTIK”

Başkan Bahşi, birinci ve ikinci etap olmak üzere 2 TOKİ projesinin gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Araç alımı için indirim anlaşmaları yapıldı. Elazığ’ımızdaki büyük firmalarla alışveriş merkezleriyle de indirim anlaşmaları yapılarak üyelerimizin daha rahat imkanlarla yaşayabilmesi için, hayatını devam ettirebilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Yaşadığımız coğrafya bedel ödenemeden yaşanamayan bir coğrafya. Memur-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne her zaman bu ülke için bedel ödedik ve fedakarlık yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

“24 SAAT İÇERİSİNDE COĞRAFYADA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

Geçen yüzyılda üç kıtaya hüküm süren dünyada adaleti temsil eden bir medeniyetin yok edildiğini belirten Yalçın, "Aradan yüzyıl geçti. Şimdi yeniden bir dizayn süreci başladı. Dün İngilizlerin parsellediği ve cetvelle sanal sınırlarla gönül coğrafyamızı paramparça ettiği bir zeminden bugün siyonizmin ve Amerika’nın birlikte yeni bir koalisyonla bu coğrafyayı tamamen un ufak etmek için giriştiği vekalet savaşları üzerinden, terör örgütleri üzerinden coğrafyayı yeniden dizayn etmeye çalıştığı bir zemine tanıklık ediyoruz. Konuşmacılar, siyasetçiler çok önemli süreçlerden geçiyoruz diye cümle kullanır, en sıradan günlerde bile böyle bir cümle bazen sıradan cümle olarak kürsülerden söylenir ama ilk defa bu cümlenin yaslandığı bir zemine tekabül ediyoruz ve bu cümle ilk defa bu kadar bu dönemde önemli olabilirdi. 24 saat içerisinde coğrafyada çok şey değişti. Dün etnik yakınlıkla, “Bu bizden, bir zararı olmaz, orada böyle dizayn olsa ne olur” diye cümle kuranlar, heyecana kapılanlar 24 saat sonra “Oyun öyle değilmiş, oyun başkaymış” dediler” ifadelerini kullandı.

“BU COĞRAFYAYA DEHŞET BİR TABURE ÇAKMAYA KALKTILAR”

Türkiye'nin üzerinde oyunların oynandığı bir zamana doğru ilerlendiğini aktaran Yalçın, Türkiye'de 2000 yılından sonra üst üste bindirilen hamlelerin ardından 15 Temmuz'da en son jübilenin yapıldığını kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti: “Yemen paramparça oldu. Bir milyon insan salgın hastalıkla uğraşıyor ve şimdiye kadar tarihte yaşanmış en büyük salgın hastalık. Dolayısıyla değişik bir zeminde, değişik bir düzlemde Türkiye üzerine oyunlar oynandı. O oyunların sıklaştığı bir dar boğaza doğru ilerliyoruz. Türkiye’de olup biteni, 2 binden sonra birbiri üstüne bindirilen hamleleri bu noktadan okursak, 15 Temmuz ile en son cümleyi yaparak bir işlemin nasıl beyinsizler üzerinden gerçekleştirebiliriz diye yıllarca büyüttükleri satılmış insanlar üzerinden operasyona çektiklerinde, bu iş tamam son altın vuruşu yaptık, demişlerdi. Altın nesil dedikleri hain bir nesil üzerinden bu coğrafyaya dehşet bir tabure çakmaya kalktılar. Bu millet bunun altından cesaretle, metanetle kalktı ve yoluna devam ediyor. Boş durmayacakları kesin. Boş durmadıkları da kesin. Dolayısıyla iş biraz daha kritikleşti. Biraz daha ağırlaştı. Son durumumun 100 kat artmış durumda. Yeni bir dünya mümkün. Yeniden büyük bir Türkiye mümkün. Buna inandığımızda dünyada bütün dengelerin alt üst olduğunu göreceğiz.”

“BİR YİĞİT AYAĞA KALKARSA, DİĞERLERİNİN OMURGASI SERTLEŞİR”

"Yeter ki biz cesur duralım ve birbirimize kenetlenelim" diyen Yalçın, “Bir yiğit ayağa kalkarsa, diğerlerinin omurgası sertleşir. Biz ayakta durduğumuz zaman bu tablo değişir. Biz sağlam durduğumuzu zaman bu atmosfer güzelleşir. Ben inanıyor ve iman ediyorum. İyiler kazanacak. Asla kötüler kazanamayacaklar. Yaptıkları tuzaklarda boğulacaklar. Yeter ki biz umudumuzu kaybetmeyelim. Doğru duralım” diye konuştu.