Gezin İl Özel İdare Bakım Evinde çöp konteynırı dağıtımı yapıldı.

Dağıtım programına Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Maden Kaymakamı Ömer Büyükergene, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, İl Genel Meclis Üyesi Suphi Özay, ve vatandaşlar katıldı.

“AMACIMIZ ÇEVRESİ TEMİZ BİR ELAZIĞ OLUŞTURMAK”

Gezin’de düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, “İl Özel İdaresi olarak ilimizin köylerindeki alt yapı çalışmaları kapsamında köy yollarını, içme sularını, tarımsal sulama çalışmaları ve kilitli parke çalışmalarını yaparken köylerimizin çevre düzeni ve temizliği anlamında da kanalizasyon ilaçlama ve çöp toplama hizmetlerini Özel İdare olarak gerçekleştiriyoruz. 2018 yılında kadar ilimiz merkez ilçeye bağlı 136 köyümüzde ve kapatılan 3 beldemizde çöp toplama faaliyetini yürütüyor idik. Sayın Valimizin talimatlarıyla 2018 yılında bu çöp toplama hizmetini bütün ilçelerimize ve köylerimize yayma kararı aldık ve bunun üzerine bir çalışma hazırladık. Amacımız alt yapısı tamamlanmış ve temiz köyler ile temiz bir Elazığ, çevresi temiz bir Elazığ oluşturmak” ifadelerini kullandı.

“PROGRAMI GERÇEKLEŞTİREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl Genel Meclisi Üyesi Suphi Özay ise, “Yapılan projenin bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Tabi ki Burada en büyük emeği geçen Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Genel Sekreterimize, programı gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

“BİZE EMANET OLAN YERLERİN TEMİZLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Maden Kaymakamı Ömer Büyükergene, “İlk etapta 12 köyümüzden 224 adet konteynır ve 1 çöp kamyonu ile bu hizmet inşallah hayata geçecektir. Hedefimiz başta Elazığ’ımın önemli bir değeri olan Hazar Gölümüzün ve kirli köylerinin temizliğini yaparak bizlere emanet olan Hazar Gölüne hak ettiği temizliği inşallah kavuşturmak olacaktır” dedi.

“BİNİ AŞKIN PROJEYE 200 MİLYONU AŞKIN DESTEK VERECEĞİZ”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Biz 2018 yılının inşallah Genel Meclisimizle birlikte, İl Özel İdaremizle birlikte kaymakamlarımızla birlikte hizmet yılı ilan ettik ve bu sene aldığımız kararla, İl Genel Meclisi’nde de aldığımız kararla arkadaşlarla yapmış olduğumuz istişarelerle hizmeti geçen yıla oranla 3 katına çıkardık. Bütçemizi de arttırdık, inşallah bu sene il genelinde Bini aşkın projeye 200 milyonu aşkın destek vereceğiz, hizmet vereceğiz. Dolayısıyla ilimizde bu sene inşallah hiçbir temel sorun bırakmamış olacağız. Ağırlıklı olarak inşallah temel hizmetler olan içme suyundan, yoldan, kanalizasyondan, köy içi parkeden, sulama suyundan büyük oranda 552 köyümüzün ve Bini aşkın yerleşim yerimizin sorunlarında tamamen gündemimizden inşallah çıkarmış olacağız” diye konuştu.

“BÖLGEYE CİDDİ DEĞER KATMIŞ BİR İLÇE”

Vali Kaldırım, “Maden ilçemiz bizim için kıymetli bir ilçe. Türk ekonomisine, hatta Osmanlı ekonomisine ciddi katkı vermiş ve ismini de madenlerden alan bir ilçe, kadim bir ilçe. Çok ciddi tarihi derinliği olani çok ciddi insanlar yetiştirmiş ve bulunduğu dönemde de bölgeye çok ciddi hizmetler üretmiş ve aynı zamanda bir sosyal, kültürel, sanatsal merkez olmuş dolayısıyla bu açıdan da bölgeye ciddi değer katmış bir ilçe, çok önemsiyoruz, inşallah Maden’imizin de bütün ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem merkezinin hem köylerimizin İlçe Başkanımızla, Kaymakamımızla, İl Genel Meclis Üyelerimizle, Belediye Başkanımızla sürekli istişare halindeyiz. Buraya da yapılabilecek bütün hizmetlerin hem yapılması, hem hızlandırılması hem de planlanan projelerinde hızlı bir şekilde yatırım programlarına alınıp hizmet vermesi noktasında çalışmalarımız da inşallah el birliğiyle sürdürüyoruz” diye kaydetti.