İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayının başlaması ile birlikte Elazığ’da  faaliyet gösteren gıda sektörüne yönelik fabrika, kesimhane ve işletmelerin denetimlerini sıklaştırdı. 

 Denetimelere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya ile  gıda kontrol görevlileri  katıldı. 

5996 sayılı kanun ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan ilgili mevzuatlar çerçevesinde yapılan denetimlerde,  işletmelerin teknik ve özel hijyen koşulları başta olmak üzere, çalışanların iş kıyafetlerinden, taban ve tavan temizliğine kadar gıda üretimi ve sunumu yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan,denetimlerle amaçlarının işletmelerin eksikliklerini tamamlamaları ve vatandaşların gönül rahatları içerisinde tüketmesinin sağlanması olduğunu söyledi.

 Karahan,”Ramazan ayının başından beri bu denetlemelerimizi planlı ve programlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazan ayının sonuna kadar bu denetlemelerimiz devam edecek. Bayramdan sonrada bu denetlemeler durmayacak. Gıda üretimleri olduğu müddetçe bizler yıllık, aylık, haftalık denetimlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.  

            

İşletme sahipleri’de denetimlerden memnun olduklarını belirttiler.