Hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyenler için KOSGEB, İş Kur ve TÜMSİAD arasında girişimcilik eğitim kursu protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında 4 günlük eğitime tabi tutulan kursiyerlere sertifika verilerek, iş kurmalarına destek sağlanacak.

TÜMSİAD Başkanı Mahir Sönmez, düzenleyecekleri kurslarla ilgili bilgi verdi.

“19 MART 2018 TARİHİNDE BAŞVURULAR BAŞLAYACAK”

Başkan Sönmez açıklamasında, “Bu kurslara katılan arkadaşlar eğitiminin sonunda girişimcilik sertifikası almaya hak kazanacaklar ve bu sertifikalarla birlikte devletimizin sunmuş olduğu 50 bin TL ve 100 bin TL sıfır faizli katkı paraları ile birlikte işlerini kuracak ve istihdama katkı sağlayacaklar. Kursumuza 19 Mart 2018 tarihinde başvurular başlayacak, bunları takip eden günlerde ise kursumuz devam edecektir. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle müdürlerimizle birlikte almış olduğumuz bir karar doğrultusunda bir sınıfımızı sadece kadınlarımıza istihdam etmeyi düşünüyoruz. Burada da pozitif bir ayrımcılık yapalım istedik” dedi.

Girişimcilik ruhunu anlatmak için TÜMSİAD Ve KOSGEB ile birlikte kurs düzenlediklerini ifade eden İş Kur Müdürü Abdullah Balcı, kursiyerlerin günlük giderlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi.

“FAYDALANMAK İÇİN GİRİŞİMCİLİK KURSUNU BAŞARIYLA TAMAMLAMAK GEREKİYOR”

Balcı konuşmasında, “Sadece Elazığ için değil tüm Türkiye’de geçerli olan ve süresi olmayan bir belge niteliği taşıyor. Buradan bu belgeyi alan kardeşlerimizin KOSGEB’den faizsiz kredilere, İŞKUR’dan hibe desteklerden faydalanma imkanı var. Öncelikle engelliler ve eski hükümlülere İŞKUR’umuzun vermiş olduğu 50 bin liralık hibe destek var. Bundan da faydalanabilmek için girişimcilik kursunu başarıyla tamamlamak gerekiyor” diye konuştu.  

KOSGEB’in Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katma değer sağladığını ifade eden İl Müdürü Şaban Yaşa, girişimcilik destekleri hakkında bilgi verdi.

“İLK GRUBUMUZ KADINLARDAN OLUŞACAK”

Yaşa yaptığı konuşmada, “Girişimcilik desteklerinin başlaması için önce girişimcilik eğitimi almak zorundayız. Bu girişimcilik eğitimleriyle 2017 yılında 3 bin 500 kişiye girişim desteği verdik. Bugün burada da bu girişimcilerimizin sayısını artırmak için ilk 4 gruba TÜMSİAD olarak vereceğiz. TÜMSİAD’ın da yaklaşım tarzıyla ilk grubumuz kadınlardan oluşacak. Bu bizim için de çok önemli. Kadın girişimcilerimizin büyük bir çoğunluğu da işlerini kuran girişimcilerimiz oluyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜMSİAD, İş Kur ve KOSGEB arasında girişimcilik eğitim kursu protokolü imzalandı.