Merkeze bağlı Göl Köyü’nün Camisi 24 Ocak tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar alarak yıkılmıştı.  Yıkılan caminin yerine yenisinin yapılması için ilk temel düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İl Müftüsü Selami Aydın, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve köy sakinleri katıldı.

Davetlileri Göl Köyü Camisi Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Cabir Bingöl karşıladı.

AYDIN: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Törende konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, “Devletimiz TOKİ vasıtasıyla birçok camiyi yapıyor. Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizin rehberliğinde bizde İl Müftülüğü olarak diğer camilerimizin hem temellerini atıyoruz. Yapılanların açılışını yapıyoruz. Bugün mübarek günde köye geldik. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: CAMİLER BELİRLİ BİR AMAÇLA TOPLANILAN MEKANLARDIR

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “24 Ocak depreminde bazı camilerimiz hasar aldı, yıkıldılar. AAma Sayın Müftümüzün gayretleri, Sayın Valimizin tensipleriyle yıkılan camilerimiz hızlı şekilde yapılmak için temel atma törenleri gerçekleştiriliyor. Bugün de Göl Köyü’nde yıkılan camimizin temel atma töreninde hep birlikteyiz. Camiler belirli bir amaçla toplanılan mekanlardır. Bu amaç Alla’a kulluktur. Tabi camiler sadece ibadet ettiğimiz mabetler değildir. Aynı zamanda halk kütüphanesi, halk üniversitesi fonksiyonlarını ifa etmektedir. Camide iyilikler, güzellikler helaller, haramlar öğretiliyor. Bu anlamda biz dinimizin inancı gereği dünyada ne ekersek ahirette onu biçeriz anlayışıyla dünyada yapmış olduğumuz iyilikler, güzellikleri inşallah ahirette de iyiliklerle ve güzelliklerle inşallah karşılanırız. Bu da hayırlı bir hizmet. Hayırlı hizmet. Bu hayırlı hizmete vesile olan herkese ben şükranlarımı arz ediyorum, tebrik ediyorum. Rabbim ahiretlerinde güzelliklerine vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YIRIK: 20 BİN KONUTU KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BİRLİKTE DEVAM ETTİRİYORUZ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Depremde meydana gelen ağır hasarlı binaların neticesinde vatandaşlarımız için yapılan hak sahipliği için yapılan, deprem konutlarının 8 bin adedini anahtar teslimi için Elazığ’ımızı şereflendirdi ve bu ziyaret sonrasında devletimizin başı olarak Elazığ’ımıza göstermiş olduğu öteden beri özeni ve hassasiyeti tekrar ortaya koydu. İlimizdeki çalışmalardan memnun kaldı. İnsanlarımızın kendisine göstermiş olduğu her daim saygı ve hürmeti o günde gösterdi. Allah sizden razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun talimatları ile Elazığ’ımızı bir daha dönüşüme sokarak 20 bin konutu kentsel dönüşümle birlikte devam ettiriyoruz. Yıkılan mescitleri, yıkılan camilerimizi sizlerin katkılarıyla hayırsever vatandaşlarımızın girişimleriyle imar etmeye devam ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının İl Müftüsü Selami Aydın’ın dualarıyla caminin temeli atıldı.