24 Ocak 2020 depreminde hasar alarak yıkılan ve tekrardan inşa edilen Göl Köyü Halil Erdem Camii Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ibadete açıldı.

Caminin açılışına Elazığ Belediye Başkan vekili Aydın Kara,  İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet, Fırat üniversitesi idari ve iktisadi bilimler fakültesi dekanı Kenan Peker, il Müftüsü Selami Aydın, Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Feyzi Bingöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİNGÖL: ALLAH’A ŞÜKÜR BİR KURUŞ BORCUMUZ OLMADAN CAMİMİZİ BİTİRDİK

Göl Köyü Halil Erdem Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cabir Bingöl, “Camimiz 2021 Ocak ayında sayın müftümüzün, sayın belediye başkanımızın, sayın valimizin iştiraklarıyla temeli atıldı. Çok kısa bir sürede 11 ayda borçsuz, harçsız Allah’a şükür bir kuruş borcumuz olmadan camimizi bitirdik. Allah devletimizden ve hayır sahiplerinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

BİNGÖL: CAMİNİN YAPILMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Fırat Üniversitesi Eski Rektörü Feyzi Bingöl, “Caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle ben burada caminin sponsorluğunu yapan İbrahim Bey’e çok teşekkür ediyorum. Babasının adını Halil Erdem olarak vermiş, dedesi de hepimizin bildiği İbrahim hocamızdır. İbrahim hocamız Elazığ’a, Türkiye’ye herhalde yüzden fazla müftü, imam veya bilim adamı yetiştirmiştir. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

AYDIN: ALLAH’TAN BAŞKASINDAN KORKMAYANLAR İNŞA EDER, İMAR EDER, TAMİR EDER, MAMUR EDER YAPARLAR

İl Müftüsü Selami Aydın, “Ahiret gününe inananlar, namazlarını kılanlar, zekatlarını verenler Allah’tan başkasından korkmayanlar inşa eder, imar eder, tamir eder, mamur eder yaparlar” dedi.

ERDEM: CAMİMİZ KÖYÜMÜZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Caminin sponsoru olan İş İnsanı İbrahim Erdem, “Bu camimizin yapılmasında en çok emeği geçen caminin yaptırma ve yaşatma derneği başkanı sayın Cabir Bey, yönetim kurulu üyeleri bir yıl boyunca sürekli burada emek veren, maddi manevi destekte bulunan köylülerimize hepsine teşekkür ederim. Camimiz köyümüze hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.